Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΕΙΝΑΠ
Επικίνδυνος ο διοικητικός μηδενισμός του ράντσου

Να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να καλύψουν τις ελλείψεις του και να δώσουν λύση στον «εργασιακό μεσαίωνα» των νοσοκομειακών γιατρών, καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή το τέλος του πιλοτικού τριμήνου εφαρμογής του νέου συστήματος εφημερίας του Λεκανοπεδίου.

«Η εμμονή στο διοικητικό μηδενισμό του ράντσου είναι επικίνδυνη», επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ και τονίζει ότι η άσκηση του λειτουργήματος της ιατρικής είναι δύσκολη και δε γίνεται υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας. Απαιτείται - συνεχίζει η ανακοίνωση - η αναγκαία στελέχωση, αλλά και αυξημένα κονδύλια εφημεριών για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, μια και το εφημεριακό τους έργο αυξάνεται.

Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει την ανυπαρξία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και ζητά τη γρήγορη βελτίωση της στελέχωσης των μικρών κυρίως νοσοκομείων, γιατί με αυτό το σύστημα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δε θα αντέξουν στο χρόνο.

Τέλος, καταλήγοντας η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι είναι αντίθετη στην εκχώρηση πτερύγων νοσοκομείων, με τη μορφή της ενοικίασης, σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ