Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
AITHMATA ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Καμία απάντηση από τον υπουργό

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν πήρε το προεδρείο της Ενωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, για τα αιτήματα του κλάδου, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, κατά τη συνάντηση που είχαν προχτές οι δύο πλευρές. Αντίθετα, τα περισσότερα αφέθηκαν για το επόμενο διάστημα καθώς πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις, να διερευνηθούν δυνατότητες ενώ για άλλα τονίστηκε ότι είναι αρκετά δύσκολη η πραγματοποίησή τους.

Ο υπουργός, σχετικά με το βασικό αίτημα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, απάντησε πως οι θεσμικές διατάξεις για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευτεί θα κατατεθούν στο άμεσο μέλλον σε οικονομικά και συνταξιοδοτικά νομοσχέδια (χορήγηση 8% επί του βασικού μισθού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, χορήγηση μάχιμης 5ετίας). Για τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα (νυχτερινό, επίδομα διοίκησης κ.ά.), επισήμανε πως είναι δύσκολη η ικανοποίησή τους λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης.

Παράλληλα, ο Γ. Βουλγαράκης, ξεκαθάρισε πως γίνονται προσπάθειες για προκήρυξη διαγωνισμού για προσλήψεις τουλάχιστον 300 ατόμων έως τα τέλη Απρίλη και για 150 άτομα, εκ των οποίων οι 100 θα είναι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων. Σε ό,τι αφορά το θέμα της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, ο υπουργός τόνισε πως διερευνούνται οι δυνατότητες για άμεση προκήρυξη. Τέλος, για την αναμόρφωση του πυροσβεστικού εκπαιδευτικού προσωπικού είπε πως οι θεσμικές αλλαγές είναι ιδιαίτερα δαπανηρές, θα αντιμετωπιστεί με μακροχρόνιο σχεδιασμό και στο μεσοδιάστημα θα γίνουν οριακές τροποποιήσεις, συμπληρώσεις και βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ