Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακά μονοπάτια
Εργο του Ευθύμη Ευθυμιάδη
Εργο του Ευθύμη Ευθυμιάδη
  • Εγκαινιάζεται στις 22 του Φλεβάρη (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση έργων ζωγραφικής του Ευθύμη Ευθυμιάδη. Με κοινό στοιχείο το νήμα σε χώρους που άμεσα ή έμμεσα παραπέμπουν στο μύθο του λαβύρινθου, μαζί με φιγούρες και άλλα μοτίβα, ο καλλιτέχνης στήνει εικόνες που στοχεύουν περισσότερο σε τόπους ονειρικούς. Η ανθρώπινη μορφή, άλλοτε επιβάλλει την παρουσία της στο χώρο, άλλοτε μέσα από την απουσία της ανακαλεί στον θεατή μνήμες από παλίμψηστες επιφάνειες, που αιχμαλωτίζουν το πέρασμα του χρόνου, παλιές και νεότερες χρήσεις. Ο δημιουργός κινείται σ' ένα χώρο, όπου το φανταστικό με το πραγματικό ενοποιούνται σε ένα ενιαίο σύνολο. Οι πίνακες αποκτούν ζωή και διηγούνται ιστορίες που ο καλλιτέχνης κρατούσε για τον εαυτό του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12/3.
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής της Εφης Μάνου, εγκαινιάζεται στις 7 Μαρτίου (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου). Η δημιουργός κατέγραψε στιγμιότυπα της αντανάκλασης των εποχών στον άνθρωπο. Δεν πρόκειται για αλληγορία των εποχών, ούτε για προσωποποίησή τους. Πρόκειται για το στιγμιαίο και φευγαλέο στη σχέση τους με τον αέναο κύκλο του χρόνου και τον άνθρωπο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.
  • Την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία παρουσιάζει η Ιωάννα Ευθυμίου στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 2/3 (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Είναι η έκτη ατομική παρουσίαση, η οποία περιλαμβάνει έργα, που παρατηρούν και σχολιάζουν την πορεία της γυναίκας από τις αρχές του αιώνα. Βασικό υλικό της ζωγραφικής της είναι το εύπλαστο κερί. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2/4.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ