Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
Ο,τι επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Ευρεία συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ χτες στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Τη ριζική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, όπως την επιτάσσουν οι ανάγκες της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης του μεγάλου, ντόπιου και ξένου, κεφαλαίου, διακήρυξε χτες, υπό τις επιδοκιμασίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, η κυβέρνηση, κατά την 4η Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Ζάππειο, με θέμα την ανάπτυξη δράσεων στην τριετία 2005- 2007, στο πλαίσιο εφαρμογής του περιβόητου προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Τόσο στην εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλου όσο και στο αναλυτικό πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» με τα υποπρογράμματα που θα εφαρμοστούν στην τριετία 2005 - 2007 υπογραμμίζεται ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση πάσχει από «το γραφειοκρατισμό, την απουσία στρατηγικής δράσης, την αναξιοκρατία, τη σπάταλη διαχείριση των ανεπαρκών δημόσιων πόρων, τη διαφθορά» κ.ά. Η κυβέρνηση διά στόματος υπουργού υποστήριξε ότι χρειάζεται επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλύοντας τις δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ για την τριετία 2005 - 2007 ο υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε τα εξής επτά υποπρογράμματα: Εξυπηρέτηση Πολιτών και επιχειρήσεων, Νέα συστήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Δημοσίων Υπηρεσιών, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Ενδυνάμωση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαφάνεια και Αξίες Χρηστής Διακυβέρνησης, Διαχείριση Καταστροφών, Τεχνική Βοήθεια. Κατά την εφαρμογή αυτών των υποπρογραμμάτων, θα επιχειρηθεί να να μπουν οι βάσεις αναμόρφωσης ολόκληρου του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.

Η εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών επικροτήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλο, ο οποίος με... χαρά του διαπίστωσε ότι η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ήταν οι εμπνευστές του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η μόνη διαφωνία που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αφορούσε τον όρο «επανίδρυση» και ζήτησε να χρησιμοποιηθεί, ο όρος «αναβάθμιση»...

Την εισήγηση του υπουργού επικρότησε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης επιφυλασσόμενος για αναλυτικότερη τοποθέτηση όταν υπάρξουν οι εξειδικεύσεις των προαναφερόμενων υποπρογραμμάτων, γεγονός που δείχνει την κατ' επίφαση αριστερή πολιτική στροφή αυτού του κόμματος που τάχα συντελέστηκε με την αλλαγή ηγεσίας.

Η ευρεία αυτή συναίνεση, την οποία απερίφραστα διακήρυξε - και ζήτησε - ο υπουργός, πέραν των άλλων απέδειξε το πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε τέτοιους μηχανισμούς όπως το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που καμία εξουσία και αρμοδιότητα δεν έχουν πέραν του να καθαγιάζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και να διευκολύνουν για την όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή της από λαϊκές μάζες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φαρμάκι» οι νέες αυξήσεις τιμών για τον λαό στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» (2024-06-28 00:00:00.0)
Βελτίωση στην τριετία της πιστοληπτικής ικανότητας (2008-06-10 00:00:00.0)
Ετοιμη να χειροκροτήσει τα «μέτρα Χριστόδουλου» (2005-02-18 00:00:00.0)
Πάλι στην «πρέσα» μισθοί - συντάξεις (2004-12-21 00:00:00.0)
ΤΣΟΥΧΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε δημοτικά τέλη το 2005 (2004-12-12 00:00:00.0)
Απόπειρα επιβολής του ελαστικού ωραρίου (2000-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ