Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική «Μαργεντίνη»

Ο «Καθρέφτης» παρουσιάζει ένα καινούριο CD με τραγούδια και μουσικές του Γιώργου Τζώρτζη. Σαν τραγουδοποιός έντυσε μουσικά την παράσταση «Μαργεντίνη», στο θέατρο «Στοά», σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, με ελληνικά παραμύθια του 18ου αιώνα που διασκεύασε η Μαρία Κυριάκη. Συγκεκριμένα πρόκειται για συρραφή έξη ελληνικών, μεσαιωνικών και κυπριακών παραμυθιών, με «άξονα» τον έρωτα δύο νέων, που η μοίρα τους καθορίζεται από τις Μοίρες - Κλωθώ, Λάχεσι και Ατροπο - οι οποίες εξουσιάζουν το ανθρώπινο πεπρωμένο.

Το θέατρο «Στοά» συνειδητά επέλεξε μια ιστορία που μοιάζει παραμυθένια, σε μια εποχή πεζή, αντιποιητική, εποχή ισοπέδωσης των αξιών και απουσίας της φαντασίας. Η «Μαργεντίνη» απευθύνεται στα ενήλικα «παιδιά», ενώ η μουσική του Γ. Τζώρτζη αισθαντικά τρυφερή, ταιριάζει με την ατμόσφαιρα των παραμυθιών και μας ταξιδεύει εξαιρετικά στις ιστορίες τους. Τα παραδοσιακά και λαϊκά όργανα χρωματίζουν τους ήχους, τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών.

Η «Μαργεντίνη» ανεβάστηκε με σκηνικά-κοστούμια Λέας Κούση, χορογραφία Μαρίας Αλβανού, ενώ στην επί σκηνής ορχήστρα μετέχουν οι Γιώργος Τζώρτζης (τραγούδι, κιθάρα, μπαγλαμάς, κασέλα), Αντώνης Κουτελιέρης (λαούτο, κιθάρα), Μάρκος Δαμιανός (κρουστά, πνευστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα, μαντολίνο). Στην ηχογράφηση στο CD συμμετέχουν και οι Ρομέο Δημήτρης (ακορντεόν) και Κώστας Δήμου (κλαρίνο). Αφηγητής στο CD ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ενώ μαζί με τον Γ. Τζώρτζη τραγουδούν και οι ηθοποιοί της παράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ