Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διώχνει τους γέροντες από τα ΚΑΠΗ!

Την πόρτα των ΚΑΠΗ κλείνει σε 6.000 ηλικιωμένους, η Δημοτική Αρχή Λάρισας, καθώς απαγορεύει την είσοδο σε όσους διαμένουν, μεν, στην πόλη, αλλά δεν είναι, δε, δημότες του Δήμου Λαρισαίων! Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου οι ετεροδημότες, μέλη των ΚΑΠΗ της Λάρισας, δεν έχουν δικαίωμα ανανέωσης της κάρτας μέλους των ΚΑΠΗ για το 2005 και θα το αποκτήσουν μόνο στην περίπτωση που γίνουν δημότες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν μεταδημότευση στη Λάρισα.

Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής, που πρόσκειται στη ΝΔ, δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η εμμονή και η προσήλωση στην πολιτική που επιβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά, δηλαδή κερδοσκοπικά, κριτήρια. Αλλωστε, η Δημοτική Αρχή της Λάρισας έχει πολλές φορές δείξει αυτή την προσήλωσή της, καθώς έχει επιβάλει υψηλότατα δημοτικά τέλη, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των πάντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ετεροδημότες - μέλη των ΚΑΠΗ Λάρισας αποτελούν τουλάχιστον το 50% του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών τους. Πρόκειται για ανθρώπους που διαμένουν μόνιμα στη Λάρισα και, βεβαίως, πληρώνουν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που επιβάλλει ο δήμος από τις πενιχρές συντάξεις τους.

Με την απόφασή της να πετάξει αδίστακτα χιλιάδες συνταξιούχους από τα ΚΑΠΗ, η Δημοτική Αρχή Λάρισας δείχνει όχι μόνο ότι μπροστά στο κέρδος δε βάζει τίποτα, αλλά και πως δεν έχει ίχνος σεβασμού απέναντι στους γέροντες που είναι συναισθηματικά δεμένοι με τον τόπο καταγωγής τους και τυχόν μεταδημότευση γι' αυτούς σημαίνει ότι τον απαρνιούνται.

Εξω κι από τις καφετερίες

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στη Λάρισα, αλλά και σ' όλη την Ελλάδα, το γεγονός ότι σε πολλές καφετερίες της πόλης, κυρίως αυτές που είναι στο κέντρο, οι καταστηματάρχες αρνούνται να σερβίρουν σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Κι αυτό γιατί εξαιτίας της κερδοσκοπικής λογικής που διακατέχονται έχουν λογαριάσει ότι ένας νέος ως πελάτης συμφέρει πιο πολύ από ένα γέροντα, καθώς θα παραγγείλει και περισσότερα και θα τα καταναλώσει σε λιγότερο χρόνο. Βεβαίως, τίποτα δεν τους δικαιολογεί γι' αυτή την απαράδεκτη και, εν πολλοίς, ρατσιστική συμπεριφορά, που είναι παράνομη, καθώς δε δικαιούνται ν' αρνηθούν το σερβίρισμα επικαλούμενοι είτε την ηλικία των πελατών, είτε την εμφάνισή τους ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούν σαν προσχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ