Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΚΑ.-- Βαρύτατος είναι ο απολογισμός του ναυαγίου του φέρι «M.V. Maharaj», που έπεσε σε τροπική καταιγίδα στο Μπαγκλαντές την Κυριακή. Οι αρχές έκαναν χτες λόγο για 119 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Εως και 115 νεκροί είναι ο απολογισμός της σφοδρής χιονόπτωσης και των χιονοστιβάδων στο Ινδικό Κασμίρ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Εκρηξη σε δικαστήριο στη βόρεια Σρι Λάνκα χτες κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Αλλος ένας βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) παραιτήθηκε χτες από το κυβερνών την Τουρκία κόμμα. Η αποχώρηση του Σουλεϊμάν Σαριμπάς - που πρόσκειται στον, παραιτηθέντα την εβδομάδα που πέρασε, πρώην υπουργό Τουρισμού, Ερκάν Μουμτζού - αφήνει το ΑΚ με 365 έδρες επί συνόλου 550.

ΜΟΣΧΑ.-- Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας«εντείνει» τις επιχειρήσεις του εναντίον των «αυτονομιστικών ομάδων» στον Καύκασο κατ' εντολήν Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Σαββατοκύριακο, επιχείρηση στην Ιγκουσετία είχε τουλάχιστον 3 νεκρούς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--«Τα μισά πυρηνικά της Ρωσίας έχουν εξαφανιστεί», και «μπορεί να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών», υποστήριξε χτες ο Τζον Ροκφέλερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου «Fox».

ΠΑΡΙΣΙ - ΡΩΜΗ.-- Συνεχίζονταν χτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις αερομεταφορές σε «Alitalia» και «Air France».

ΜΑΝΙΛΑ. -- Ιδιωτικοί οπλισμένοι συνοδοί («μάρσαλ») θα βρίσκονται πλέον στα σούπερ φέρι στις Φιλιππίνες, ενώ όλοι όσοι επιβαίνουν στις συγκοινωνίες της εταιρίας θα υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο. Αφορμή, η «τρομοκρατική ενέργεια» ένα χρόνο πριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ