Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κινητοποίηση και στην Πελοπόννησο

Στους δρόμους του αγώνα κατεβαίνουν οι αγρότες της Λακωνίας και συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση - στα πλαίσια της νέας πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης την ερχόμενη Παρασκευή - ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συρρικνώνει το εισόδημά τους και τους εξοβελίζει από τα χωράφια τους. Το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για την Παρασκευή 25 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στη Σπάρτη (Δημοτικό Στάδιο).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σελλασία, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Οινούντος, Βαγγέλη Βαλλιώτη, με τη συμμετοχή πλήθους αγροτών, αλλά και τοπικών κι επαγγελματικών παραγόντων του νομού. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που εκδόθηκε - στο οποίο περιλαμβάνεται και το πλαίσιο των αιτημάτων της ΠΑΣΥ - μετά από τη σύσκεψη, υπογράφουν: οι δήμοι Οινούντος, Θεραπνών, Μυστρά, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Πελλάνας, εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης και το Σύλλογο Εμποροεπαγγελματιών Καστορείου, ο Αγροτικός Σύλλογος Σελλασίας, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Θεολόγου, Βορδώνιας και Λευκοχώματος.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Βαγγέλης Βαλλιώτης, δήμαρχος Οινούντος και στέλεχος της ΠΑΣΥ, τόνισε πως «ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς στρέφεται ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συρρικνώνει το εισόδημά μας και μας ξεκληρίζει από τα χωράφια μας προς όφελος των μεγαλεμπόρων και μεγαλοαγροτών, που θέλουν να βάλουν στο χέρι τη γη μας. Η πρωτοβουλία όλων αυτών των φορέων και παραγόντων προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ώστε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που μας καταδικάζει στην ανέχεια και να επιβάλουμε μιαν άλλη, η οποία στο επίκεντρο θα έχει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

  • Ενόψει της παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί σε σύσκεψη τους αγρότες της Αιγιάλειας, σήμερα Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην Παναιγιάλεια Ενωση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη της ΠΑΣΥ (2008-01-25 00:00:00.0)
Δε βολεύονται! (2004-12-21 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα (2004-11-23 00:00:00.0)
Τζάμπα ...έμποροι (2004-07-24 00:00:00.0)
Αγροτική σύσκεψη της ΠΑΣΥ (2003-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ