Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκπτωτη η διοίκηση!

Δικαστική απόφαση ακυρώνει τα εκλογικά αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης, λόγω των εκτεταμένων παρανομιών, ύστερα από την προσφυγή τεσσάρων Ομοσπονδιών

Αποκαλύφθηκε και τυπικά το όργιο νοθείας στο τελευταίο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ! Μετά την ουσιαστική καταδίκη της εκτεταμένης νοθείας στην οποία επιδόθηκαν παρατάξεις και συνδικαλιστές της πλειοψηφίας, στις αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, στις 27 και 28 Σεπτέμβρη του 2003, ήρθε και η τυπική επιβεβαίωση της υπόθεσης. Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας αποφάσισε την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ, αποδεχόμενο τις καταγγελίες των τεσσάρων Ομοσπονδιών που κατέθεσαν σχετική αγωγή. Ετσι, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΜΜΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΜΜΕ, που συναίνεσαν στη νομιμοποίηση των νόθων αντιπροσώπων, η ΓΣΕΒΕΕ αυτή τη στιγμή δεν έχει νόμιμη διοίκηση!

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 22 του Απρίλη του 2004 και η απόφαση λήφθηκε πριν λίγες μέρες. Το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου αμφισβητήθηκε με την αγωγή που κατέθεσαν τον Οκτώβρη του 2003 η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καρδίτσας. Στην αγωγή διατυπώνονταν τέσσερις λόγοι ακυρότητας των αποτελεσμάτων του συνεδρίου: Διπλοψηφίες σε πρωτοβάθμια σωματεία, συμμετοχή μη εκλεγμένων συνδικαλιστών σε Συνέδρια Ομοσπονδιών, αντιπρόσωποι για τα Συνέδρια Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΒΕΕ που προήλθαν από παράτυπες ψηφοφορίες. Επίσης, συμμετοχή Ομοσπονδίας στο Συνέδριο κατά παράβαση του καταστατικού, καθώς και παράνομη κατανομή εδρών. Συνολικά αμφισβητήθηκε η νομιμοποίηση 43 αντιπροσώπων από τους 250 που κρίθηκαν οικονομικά τακτοποιημένοι.

Το Δικαστήριο επέλεξε να εξετάσει μία από τις καταγγελίες και εφόσον την έβρισκε βάσιμη να εκδώσει την απόφασή του χωρίς να εξετάσει τις υπόλοιπες. Στην προκειμένη περίπτωση μετά την εξέταση μαρτυριών και εγγράφων το Δικαστήριο έκρινε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επηρεάστηκε από τη συμμετοχή - κατά παράβαση της νομοθεσίας - 33 αντιπροσώπων από διάφορες Ομοσπονδίες που αντιστοιχούσαν στο 14% του σώματος και στην εκλογή 7 μελών της διοίκησης. Η μεθόδευση νόθευσης των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου είχε καταγγελθεί από την ΔΗΚΕΒΕ όταν ακόμη εξετάζονταν οι συμμετοχές στην αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συσταθεί γι' αυτό το σκοπό. Η παράταξη είχε παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδείκνυαν το μέγεθος των διπλοψηφιών και των άλλων παρατυπιών. Παρ' όλα αυτά οι υπόλοιπες παρατάξεις επέλεξαν να αγνοήσουν τις αποδείξεις, τακτική που ακολούθησαν και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου όταν τέθηκε ξανά το θέμα. Εκεί νομιμοποιήθηκαν σχεδόν όλοι οι αμφιλεγόμενοι αντιπρόσωποι, παρά τις αντιδράσεις των νόμιμων συνέδρων από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εχει σημασία ότι η ΔΗΚΕΒΕ, μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και την αντιδημοκρατική πρακτική των άλλων παρατάξεων, αύξησε τη δύναμή της με 54 ψήφους, ποσοστό 22,5% και 12 έδρες στο νέο ΔΣ, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη γίνει το παράνομο συνέδριο (2005-09-10 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν νέο νόθο συνέδριο στη ΓΣΕΒΕΕ (2005-08-26 00:00:00.0)
Φυγομαχεί η πλειοψηφία (2004-01-23 00:00:00.0)
«Παιχνίδια» με την ομαλή διεξαγωγή του (2003-09-26 00:00:00.0)
Στην «κόψη του ξυραφιού» τα προβλήματα των ΕΒΕ (2000-03-20 00:00:00.0)
Ο λόγος ανήκει στη βάση (1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ