Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΠΛΟ ΛΑΪΚΟ «ΟΧΙ» σε «ευρωσύνταγμα» και Ευρωπαϊκή Ενωση
  • Οι υποστηρικτές του «ευρωσυντάγματος», ανάμεσά τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δε λένε την αλήθεια στο λαό. Κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και σκοπό, και επιχειρούν να παραπλανήσουν και να παγιδεύσουν.
  • Με το «ευρωσύνταγμα» η ΕΕ δεν εξελίσσεται προς όφελος των λαών. Το «ευρωσύνταγμα» μετατρέπει την ΕΕ σε μια ακόμα πιο αντιδραστική ένωση, θωρακίζει περισσότερο τη δικτατορία του κεφαλαίου.
  • Η εναντίωση του ΚΚΕ στο «ευρωσύνταγμα» εναρμονίζεται απολύτως με τη γενική θέση του για καταδίκη και ανατροπή των αντιλαϊκών συνθηκών, με την αξιοποίηση κάθε μορφής δράσης που εκφράζει αντίσταση και πίεση, μια από τις οποίες είναι και το δημοψήφισμα.
  • Σκορπίζουν αυταπάτες όσοι συνοδεύουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο «ευρωσύνταγμα» με την επιδίωξη να διαμορφωθεί δήθεν ένα «ευρωσύνταγμα» φιλολαϊκό. Εμπαίζουν το λαό όσοι προσπαθούν να διαχωρίσουν την ΕΕ από τις συνθήκες που αυτή υιοθετεί και στηρίζει.
  • Η ΕΕ δεν έχει στόχο την ενοποίηση της Ευρώπης προς όφελος των λαών, αλλά την ενοποίηση των δυνάμεων της εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε βάρος τους, τον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ, για το πώς θα μοιράζονται τον πλούτο των λαών, πώς θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ