Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκεντρώσεις αύριο στις μεγάλες πόλεις

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αυριανές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενάντια στην πολιτική που τσαλαπατά τα δικαιώματά τους, απευθύνουν στους χιλιάδες συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημοσίου. Συγκεντρώσεις, αύριο Πέμπτη, 24 Φλεβάρη, έχουν οριστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη και Αγρίνιο.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων, έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πάτρας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - Δημοσίου, έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Οι συνταξιούχοι της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Αγρίνιο, στις 10.30 το πρωί, στο «Παπαστράτειο».

Στην Καβάλα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στη Νομαρχία.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Βόλο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Οι συνταξιούχοι με τον αγώνα τους διεκδικούν: Αυξήσεις πραγματικές πάνω από 10%, που να καλύπτουν την καλπάζουσα ακρίβεια. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Κατώτερη σύνταξη όχι μικρότερη από 960 ευρώ. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να τους παρέχονται δωρεάν. Να δοθούν χωρίς προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα παρακρατηθέντα του ΛΑΦΚΑ, καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα. Να αποδοθούν από το κράτος τα οφειλόμενα στα Ταμεία. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο και την ΑΕΔΑΚ».

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημόσιων Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ