Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Συντονίζουν την αγωνιστική τους δράση

Τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι μεταλλεργάτες αποτέλεσαν το αντικείμενο της χτεσινής κοινή σύσκεψης, που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι από τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά και Ελευσίνας.

Οι συνδικαλιστές έκριναν ελπιδοφόρους τους μεγάλους αγώνες που δίνουν σήμερα τα ταξικά Συνδικάτα στον Πειραιά για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και συζήτησαν για την προετοιμασία της κινητοποίησης που διοργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας, με συγκέντρωση στο ΕΚΑ στις 5 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 2 Μάρτη.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων αποφάσισαν να συντονίζουν από κοινού τον αγώνα των μεταλλεργατών στην Αττική και να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε πλατιά σύσκεψη των ταξικών δυνάμεων του κλάδου του Μετάλλου για τον αγωνιστικό συντονισμό της δράσης τους και την εκλογή Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Αττική.

Η σύσκεψη επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα των μεταλλεργατών να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μάρτη και κατήγγειλαν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕΜ, γιατί στηρίζει - όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους - τις στρατηγικές του κεφαλαίου και δε θέλει, ούτε μπορεί, να συντονίσει τη δράση των μεταλλεργατών.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση των κλαδικών Συνδικάτων της Αθήνας στις 2 Μάρτη αποφάσισε και το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με κύριο αίτημα το Ασφαλιστικό - ΤΕΑΥΦΕ. Το Συνδικάτο καλεί επίσης τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μάρτη, στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος), με θέμα την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας του κλάδου στις 17 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ