Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ
Υπέρ κρατικού φορέα ελέγχου για το φυσικό αέριο

Την πρότασή του για δημιουργία Κρατικού Φορέα Ελέγχου των εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, επαναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών και Συντηρητών Καυστήρων σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, με αφορμή έκρηξη που έγινε στο λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στο Παλιό Φάληρο. Στο λεβητοστάσιο έγινε έκρηξη καυστήρα στις 19 Γενάρη και όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος η εγκατάσταση ήταν πρόσφατη, ωστόσο ο καυστήρας παρουσίαζε συνεχώς προβλήματα παρ' όλο που αντικαταστάθηκε με άλλον ίδιου τύπου.

Μετά την έκρηξη, που προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, τοποθετήθηκε καυστήρας άλλης μάρκας και τροφοδοτήθηκε αμέσως με φυσικό αέριο. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει «γιατί η Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) επανατροφοδότησε με αέριο την εγκατάσταση χωρίς να ερευνήσει και να ενημερώσει για τα αίτια; Η έρευνα και η ανάδειξη των αιτιών είναι χρήσιμη για όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοιες αστοχίες και περιστατικά με αρνητικές συνέπειες για τη διείσδυση του φυσικού αερίου».

Προσθέτει ότι «οι ΕΠΑ με βάση τον κανονισμό ελέγχουν τις εγκαταστάσεις κυρίως για στεγανότητα και εξαερισμό, ενώ οι ευθύνες διαχέονται στους μελετητές και στους εγκαταστάτες. Θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία Κρατικού Φορέα Ελέγχου των εγκαταστάσεων, με τη συμμετοχή επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων, προκειμένου η διείσδυση του φυσικού αερίου να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ