Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Συνέχεια στον αγώνα διεξόδου και προοπτικής!

Αύριο οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Motion Team

Ξανά στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν, αύριο Παρασκευή, οι μικρομεσαίοι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, συνεχίζοντας την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους. Με τη συμμετοχή τους στη νέα πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να προβάλλουν τα αιτήματά τους για το σύνολο των αγροτικών προϊόντων που αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλα προβλήματα.

Στη Θεσσαλία, οι προετοιμασίες για την επιτυχία της αυριανής πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να μη μείνει ούτε ένας αγρότης που να μη φτάσει το κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στους νομούς της περιοχής. Στο νομό Λάρισας θα γίνουν αγροτικά συλλαλητήρια με τρακτέρ σε Φάρσαλα και Αγιά, καθώς και στον Τύρναβο, για τη μορφή και το χρόνο του οποίου έγινε χτες το βράδυ επαρχιακή αγροτική σύσκεψη. Επίσης, αγωνιστικό μπλόκο θα στηθεί στο δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων από τους αγρότες των Χαλκιάδων.

Το συλλαλητήριο των αγροτών της Καρδίτσας, έχει γίνει στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι - ανάμεσά τους οι απολυμένοι της ντοματοβιομηχανίας «ΠΡΟΝΤΑΚΤΑ» και του εργοταξίου της Δρακότρυπας - καθώς και πολλοί φορείς του νομού που πήραν σχετικές αποφάσεις. Χτες, επίσης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση απλήρωτων βαμβακοπαραγωγών στον Παλαμά Καρδίτσας, ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, οι οποίοι έπρεπε να πληρωθούν από τους εκκοκκιστές εδώ και δυο μήνες, περίπου, με βάση το νόμο, που, όμως, καταπατά το υπουργείο Γεωργίας και γενικότερα η κυβέρνηση δείχνοντας και μ' αυτό τον τρόπο ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη «νομιμότητα», που επιβάλλει την αντιαγροτική πολιτική στους αγρότες.

Στα Τρίκαλα, το αγωνιστικό συλλαλητήριο των αγροτών του νομού θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, να δώσουν μαζικά και δυναμικά το «παρών» τους στα αυριανά συλλαλητήρια, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση και σε όσους υποστηρίζουν την πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ, που εφαρμόζει ότι δεν πρόκειται να «ξεμπερδέψει» μαζί τους, καθώς ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, με «όπλο» το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο του συνεπούς αγροτικού κινήματος, μέχρι την τελική δικαίωση. Και η δικαίωση θα έρθει επιβάλλοντας, μέσα από τους κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής, με αναπτυξιακό μοχλό τον παραγωγικό συνεταιρισμό, στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο, μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της μικρομεσαίας αγροτιάς έχει οριστεί για τις 20 Μάρτη, με τον πανελλαδικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στο χώρο της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ