Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Πρώτη συντονισμένη απάντηση στις 2 Μάρτη

Μια πρώτη, γι' αυτή την περίοδο αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει στην ανεργία, στη φτώχεια και τη λιτότητα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, την ίδια ώρα που πριμοδοτεί τα κέρδη των εργοδοτών και υποθάλπει την αυθαιρεσία τους, δίνουν την Τετάρτη 2 Μάρτη τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας. Με αποφάσεις και καλέσματα της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, των Συνδικάτων Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά και Ελευσίνας, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, του Συνδικάτου Φαρμάκου, του Σωματείου Χαρτεργατών, του Σωματείου της «Σόφτεξ» και άλλων ταξικών σωματείων και επιτροπών αγώνα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές θα συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 5 το απόγευμα και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Από τον κλάδο του μετάλλου, απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», τα σωματεία στις επιχειρήσεις «Φυρογένης», «Αρέβα», «Δράκος Πολέμης», η εργοστασιακή επιτροπή στη «Μαλτέζος» και η επιτροπή αγώνα στην «Ιντρακόμ».

Τα ταξικά συνδικάτα συντονίζουν τα βήματά τους με αιτήματα αιχμής την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να βάλουν φρένο στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ξεκίνησε η κυβέρνηση, με αφορμή το Ασφαλιστικό των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ