Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΥΡΟΓΕΝΗ»
Βήμα για τη συνέχιση του αγώνα

Με τους εργαζόμενους του εργοστασίου του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ», οι οποίοι εδώ και πέντε μήνες βιώνουν στο πετσί τους την αντεργατική πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, βρέθηκαν χτες συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με επικεφαλής το μέλος της Γραμματείας Θοδωρή Κούτρα και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17 του Μάρτη.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία δεν έπιασε απλά τόπο, αλλά θεωρήθηκε από τους εργαζόμενους και βήμα συνέχισης του αγώνα που δίνουν εδώ και καιρό, καθώς βρίσκονται απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες και οι θέσεις εργασίας τους είναι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας από το καλοκαίρι που ο επιχειρηματίας σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιο. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι αμέσως μετά την ομιλία του συνδικαλιστή οι εργαζόμενοι έκαναν Γενική Συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα σε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα γίνεται τριμερής συνάντηση.

Τη στήριξη και τη συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα αποφασίσουν είχε μεταφέρει λίγη ώρα πριν ο Θ. Κούτρας μιλώντας στους εργαζόμενους. Κάλεσε ακόμα τους εργαζόμενους να ατσαλώσουν την ενότητά τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να συντονίσουν τη δράση τους και με το ΠΑΜΕ, ώστε να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στη συνολική αντεργατική πολιτική. Και στα πλαίσια αυτά, τόνισε, η απεργία στις 17 του Μάρτη είναι σημείο αναφοράς για όλη την εργατική τάξη της χώρας, για να δώσει τη δική της απάντηση στην πολιτική των απολύσεων, της ακρίβειας, της ανεργίας, των αντιδραστικών αλλαγών στην Υγεία και την Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ