Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Βαπόρι το βαπόρι θα δοθεί η μάχη

Στους καταπέλτες βγαίνουν οι ναυτεργάτες σε όλη την Ελλάδα, από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μάρτη και για 48 ώρες, ενάντια στην αντιλαϊκή αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που, ακολουθώντας τη ρότα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και δουλεύοντας για την αύξηση των εφοπλιστικών κερδών, πετάει τους ναυτεργάτες μαζικά στις λίστες της ανεργίας, συνθλίβει τα εργασιακά τους δικαιώματα, υπονομεύει τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τροφοδοτεί την εφοπλιστική ασυδοσία. Στο μεταξύ χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, εν μέσω των προετοιμασιών της απεργίας, επιδόθηκε σε απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος των ναυτεργατών, θεωρώντας ότι θα ανακόψει τον αγώνα τους πετώντας τους το κόκαλο του διπλασιασμού των εφάπαξ παροχών. Αίτημα που δεν είναι από τα πρωτεύοντα, ακόμα και σε αυτό το «ευνουχισμένο» διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η πλειοψηφία της ΠΝΟ!

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη αλωνίζοντας από τα ξημερώματα τα καράβια στον Πειραιά και στα στέκια των ναυτεργατών, ενώ από αύριο θα αρχίσει η αποστολή συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών σε όλα τα λιμάνια της χώρας, τόσο για την προετοιμασία όσο και για την περιφρούρηση της απεργίας. Η μάχη δίνεται για να αναλάβουν τα ίδια τα πληρώματα την υπόθεση της απεργίας με τη συγκρότηση απεργιακών Επιτροπών σε κάθε βαπόρι, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει με τις ταξικές δυνάμεις και ανταποκρίνεται πλήρως στα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, για να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση προς την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), για να μην καταφέρει να υπονομεύσει, ως συνήθως, την απεργία, που κήρυξε η ίδια, αλλά κυρίως για την κλιμάκωση του αγώνα και το συντονισμό των ναυτεργατών με τους εργάτες της στεριάς στις 17 του Μάρτη.

  • Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των ίδιων των εργαζομένων και των οξυμένων προβλημάτων τους, χτες, κήρυξε, ως ένδειξη συμπαράστασης στους ναυτεργάτες, 2ωρη στάση εργασίας για την 1η του μήνα. Πρόκειται για μια τυπική απόφαση, καθώς με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης του Κέντρου, το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλεται στην ανακοίνωση είναι αυτό της ΠΝΟ, το οποίο είναι πολύ πιο πίσω από τις περιστάσεις, ενώ δεν προβλέπεται κανένα πρακτικό μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της στάσης.
  • Τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 1 και 2 Μάρτη δίνουν και οι ναυτεργάτες της Καβάλας. Η διοίκηση του Ενιαίου Συνδικάτου Νομού Καβάλας αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία για τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ