Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι σε μεγάλες πόλεις της χώρας μπροστά στη γενικευμένη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, που έχουν εξαπολύσει από κοινού κεφάλαιο και κυβέρνηση. Ετσι, σήμερα οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη και Αγρίνιο. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις σημερινές κινητοποιήσεις απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημοσίου.

Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων, έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πάτρας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ - Δημοσίου, έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Οι συνταξιούχοι της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Αγρίνιο, στις 10.30 το πρωί, στο «Παπαστράτειο».

Στην Καβάλα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στη Νομαρχία.

Στη Λάρισα οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Βόλο η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν αυξήσεις πραγματικές πάνω από 10%. Κατώτερη σύνταξη όχι μικρότερη από 960 ευρώ. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να τους παρέχονται δωρεάν. Να δοθούν χωρίς προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα παρακρατηθέντα του ΛΑΦΚΑ, καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ