Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ - ΣΕΒΑΘ
Κατάληψη χτες, συγκέντρωση σήμερα

Κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στην Ξάνθη έκαναν οι εργαζόμενοι του συνεταιριστικού εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ χτες το πρωί. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, σήμερα στις 10 το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων 7 μηνών και εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εργοστασίων.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ με την παρουσία της εξέφρασε η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, και εκπρόσωποι των συνεταιριστικών εργοστασίων ΣΕΚΑΠ και ΡΟΔΟΠΗΣ.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν ξεκινήσει από τις 14 Φλεβάρη με το κλείσιμο του εργοστασίου και θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές και τις επόμενες μέρες. «Περνάμε δύσκολες μέρες. Να είσαι 7 μήνες απλήρωτος, να υπάρχει αβεβαιότητα και οι υποχρεώσεις να τρέχουν καθημερινά. Προβλήματα που υπεισέρχονται στην οικογένεια. Πρέπει να βρεθεί λύση για το μεροκάματο του εργάτη αλλά και για το εισόδημα του αγρότη», δήλωσε στο «Ρ» ένας εργαζόμενος, ενώ μία εργάτρια πρόσθεσε ότι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις πέρα από το να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν μαζί τους και άλλους.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τους αγώνες που αποφάσισαν και αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι για να ανατρέψουν τα αντεργατικά, αντιαγροτικά σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ. Προτείνει να μεταβιβαστούν δωρεάν στους αγροτοκτηνοτρόφους και στις συνεταιριστικές οργανώσεις (που είναι μέλη των εταιριών και όσες με ανάλογο αντικείμενο θέλουν να γίνουν μέλη) οι μετοχές που κατέχει η ΑΤΕ. Καλεί εργαζόμενους και μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν όλους εκείνους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ενώ επί της ουσίας στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, εμφανίζονται με «φιλολαϊκό» προσωπείο. Να μη παρασυρθούν από τις ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ που μέχρι σήμερα ήταν οι καλύτεροι «ντελάληδες» της μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και των Συνεταιριστικών Εργοστασίων και χρησιμοποιούνται ως «δούρειος ίππος» των σχεδίων για το ξεπούλημά τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Να καταδικάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και να ενισχύσουν αποφασιστικά τα δικά τους μέτωπα πάλης για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής αυτής της πολιτικής, να μπουν τα θεμέλια για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία ώστε όσα παράγουν, και σήμερα τους τα κλέβουν, να γίνουν λαϊκή περιουσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζεται ξεπούλημα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ (2011-08-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-04-04 00:00:00.0)
Τις απαξιώνουν κυβέρνηση και ΑΤΕ (2003-11-12 00:00:00.0)
«Βέτο» στην ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών εργοστασίων (2003-11-01 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός της ΑΤΕ (2003-10-08 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα (2003-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ