Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Το Σάββατο 5.2.2005 έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Μακρονησιώτη ΝΙΚΟΥ Κ. ΜΠΟΤΣΑ - ΜΠΟΤΣΑΡΗ. Παραβρέθηκαν τα παιδιά του, οι αδελφές του και στενοί συγγενείς. Ακόμα, μαθητές, συναγωνιστές, αγαπημένοι φίλοι και συμπατριώτες. Ο Νίκος Κ. Μπότσας - Μπότσαρης, με την εισβολή των Γερμανών στην πατρίδα μας, έφυγε στη Μ. Ανατολή σε ηλικία 20 ετών. Από κει πήγε στο Λονδίνο. Κατετάγη στο Ελληνικό Ναυτικό, υπηρετώντας τη θητεία του. Πήρε μέρος στην απόβαση της Νορμανδίας (Δεύτερο Μέτωπο) με την κορβέτα «Κριεζής», όπου και παρασημοφορήθηκε. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνελήφθη για την επίμονη άρνησή του να υπογράψει δήλωση. Εξορίστηκε σε Γυάρο, Λέρο, Ωρωπό και αλλού. Στο Μακρονήσι βασανίστηκε απάνθρωπα. Το μόνο που μου είπε, όταν απολύθηκε σε άθλια κατάσταση, ήταν: «Η μόνη μου εκδίκηση γι' αυτά που μου έκαναν είναι να ξανασταθώ πάλι στα πόδια μου». Και ξαναστάθηκε για να συνεχίσει τη ζωή του διδάσκοντας έξι γλώσσες, βοηθώντας πολλούς να βρουν το δρόμο τους.

Πέθανε στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, στην κλινική «Ασκληπιός», όπου μεταφέρθηκε μετά από νοσηλεία στο Γενικό Κρατικό Αθηνών στις 8.12.04, όπου ακόμα έζησε 20 μέρες και τάφηκε εκεί. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 100 ευρώ.

Η αδελφή του Αγλαΐα (Ιντα) Κ. Μπότσαρη

***

Ο Αντώνης Βραχάς προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κορωπίου, 50 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ.

* * *

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ, χήρας, Β. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ που πέθανε πρόσφατα και της οποίας το μνημόσυνο γίνεται την Κυριακή το πρωί στην Καλαμάτα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Μεσσηνίας και της ΚΟΒ Παιδείας, 50 ευρώ.

Φώτης, Μάρθα, Χρύσα, Βασίλης, Ξένια

***

Φωτ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, που σε όλη τη ζωή της αγωνίστηκε για τις ιδέες του σοσιαλισμού, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας, 70 ευρώ για ενίσχυση του αγαπημένου της ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Λάζαρος Ευστρατίου

***

Στη μνήμη των ηρωικών συντρόφων μου ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στην οργάνωση Αγ. Κων/νου Ηλιούπολης.

Καλαμπόκης Ευστάθιος

***

Ο Νίκος Μπουζαρέλος, αγωνιστής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρει στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ Κυψέλης 60 ευρώ στη μνήμη των συναγωνιστών του: ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΚΩΣΤΑ, ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ, ΠΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΑΣΛΑ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΚΩΣΤΑ.

***

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής του ΕΛΑΣ, έφυγε πριν 15 χρόνια. Πάντα θα τον θυμόμαστε με αγάπη. Στη μνήμη του προσφέρω 10 ευρώ στο ΚΚΕ που λάτρευε.

Η γυναίκα του Ελευθερία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ