Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Προετοιμάζονται οι Επιτροπές Ειρήνης

Ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα, με αφορμή τις θλιβερές επετείους των ιμπεριαλιστικών πολέμων (Ιράκ, 2 χρόνια, Γιουγκοσλαβία, 6 χρόνια), αλλά και τα 50χρονα της ΕΕΔΥΕ (1955 - 2005), την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τέθηκαν στο επίκεντρο της Περιφερειακής σύσκεψης των Γραμματειών των Επιτροπών Ειρήνης στη Στερεά - Εύβοια, που έγινε την περασμένη Τετάρτη, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, στη Χαλκίδα.

Οπως τονίστηκε, το φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει εργαζόμενους, νεολαία, πλατιά λαϊκά στρώματα, όπως διαφάνηκε κατά τις περιόδους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά έχει τη δυνατότητα να δρα και να συσπειρώνει και σε «ειρηνικές» περιόδους.

Κοινό συμπέρασμα της συζήτησης που έγινε, ήταν ότι μέσα από τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα σταλεί μήνυμα ανυποχώρητης αντιιμπεριαλιστικής πάλης ενάντια στους νέους σχεδιασμούς των σφαγείων των λαών, των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, αλλά και αυτών που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, όπως είναι η Συρία, το Ιράκ, η Κούβα, η ΛΔ Κορέας κ.ά.

Οπως ειπώθηκε, η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Χαλκίδας, στην πρόσφατη συνεδρίασή της προγραμμάτισε εκδήλωση για το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη, με δεδομένη και την καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική πορεία Ν. Αρτάκη - Χαλκίδα, το πρώτο δεκαήμερο του Μάη. Στο ίδιο πλαίσιο, ανάλογες αποφάσεις θα προγραμματιστούν από τις Επιτροπές Ειρήνης Λιβαδειάς, Θηβών και Λαμίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Παναγιώτης Μακρής, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ενώ εισηγήθηκε ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, επισημαίνοντας το γεγονός, με αφορμή τα 50χρονα της ΕΕΔΥΕ, να πλατύνει το κίνημα Ειρήνης, με διεύρυνση των υπαρχουσών επιτροπών και στήσιμο νέων, στα συνδικάτα, στους φοιτητές και σπουδαστές, «να δημιουργηθεί πλατύ κίνημα διείσδυσης παντού στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ