Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα φακελωμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΑΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ κάρτα θα είναι το νέο «ευρωπαϊκό δίπλωμα» οδήγησης, που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να το προμηθευτούν όλοι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι σύγχρονες ανάγκες και οι «νέες τεχνολογίες» υπαγορεύουν μια τέτοιου είδους αλλαγή για τη διευκόλυνση των οδηγών. Μόνο που δυστυχώς στην ΕΕ όσο περισσότερο ανοίγουν τα σύνορα τόσο περισσότερο περιορίζονται τα ατομικά δικαιώματα.

Αραγε, αυτά τα δεδομένα (δηλαδή το που ήταν κάποιος Ευρωπαίος πολίτης μια συγκεκριμένη στιγμή) ποιος θα τα ελέγχει και ποιος θα τα αξιοποιεί προς όφελός του; Μήπως οι ίδιες υπηρεσίες που ελέγχουν και τις ευρωπαϊκές πτήσεις, τους κάθε λογής «Τειρεσίες» και όλα τα σχετικά;

Βλέπετε και οι μεταφορές είναι μέρος της ζωής μας. Οπότε με τα σύγχρονα δεδομένα δεν είναι δυνατόν κάποιο μέρος της ζωής μας να μην ελέγχεται. Η φαντασία μας εξαιρείται για την ώρα, αλλά, φανταζόμαστε, πως οι αρμόδιοι θα εργάζονται και γι' αυτό.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από φανερό ότι υπάρχει αισθητικό πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση! Εικόνες όπως αυτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μας μιλά για «άλλες κοινωνίες», «με ήθος» και άλλα τέτοια, μπροστά σε οπαδούς που υποστήριζαν ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», είναι μάλλον προβληματικές.

Τι ακριβώς είναι αυτά; Κακέκτυπα του παρελθόντος; Αστειότητες του παρόντος ή εφιάλτες του μέλλοντος;

Σε κάθε περίπτωση πάντως τη «δεξιά πολιτική» είναι σίγουρο ότι δεν την έχει ξεχάσει ο Ελληνας πολίτης, αφού ουδέποτε η τελευταία εγκαταλείφθηκε και την υπηρέτησε θαυμάσια ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως κάνει τώρα και ο Κώστας Καραμανλής.

Το μόνο που σίγουρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε να ανεχθούμε για καιρό είναι η ανούσια «πολιτική» αντιπαράθεσή τους. Μια μίζερη προσπάθεια διαφοροποίησης, που θα χρησιμοποιεί ό,τι πιο ανούσιο και γελοίο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ