Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέα απεργία τη Δευτέρα

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης με την εργοδοσία παίρνει η μάχη που δίνουν οι μεταλλεργάτες για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρη απεργία που κήρυξε το ταξικό τους Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα μηχανουργεία, στις μεταλλουργικές επιχειρήσεις, στα εργοτάξια σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Ενώ από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 27 Φλεβάρη έχουν αποφασίσει παύση των υπερωριών. Την ημέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο παράρτημα του Συνδικάτου στο Πέραμα. Οι μεταλλεργάτες συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους δεν υπερασπίζονται απλώς τις κατακτήσεις τους, τις οποίες έχουν βάλει στο σημάδι εργοδοσία και κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς αποτελούν «κακό παράδειγμα» για τους άλλους εργατικούς κλάδους, αλλά περνούν στην αντεπίθεση διεκδικώντας τη διεύρυνση των όσων έχουν κατακτήσει.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά προβλέπει μεταξύ άλλων, την επέκταση του 7ωρου, 5νθήμερου, 35ωρου που ισχύει μόνο για τους μεταλλεργάτες της Ζώνης, να επεκταθεί και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους. Ακόμα, η νέα Συλλογική Σύμβαση που θα υπογραφεί να προβλέπει αύξηση 10% επί των ημερομισθίων που ισχύουν στη Ζώνη, να ενταχθούν όλες οι ειδικότητες των μηχανουργείων στα βαρέα και ανθυγιεινά με αναδρομική ισχύ.

Αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο είναι η απάντηση του Συνδικάτου και των μεταλλεργατών, στην έφοδο των εργοδοτών ακριβώς στην κατάκτηση του γνήσιου 35ωρου και στις τοπικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι εργοδότες αξιώνουν εκτός από την κατάργηση του 35ωρου, να τεθεί σε ισχύ στη Ζώνη η Συλλογική Σύμβαση που υπογράφει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των μεταλλεργατών (ΠΟΕΜ) η οποία για φέτος προβλέπει μεροκάματο μόλις 34 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ