Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας

Απολύσεις, ανεργία, ακρίβεια, απελευθέρωση του ωραρίου, λιτότητα, ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Η ολομέτωπη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών σε πλήρη ανάπτυξη, ξεριζώνει δικαιώματα και κατακτήσεις εκατομμυρίων εργαζόμενων. Μια επίθεση που αποτυπώθηκε ήδη στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, με τις αυξήσεις πείνας σε συντάξεις και μισθούς, αλλά και στις κατάπτυστες εργοδοτικές προτάσεις μπροστά στις διαπραγματεύσεις των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε μια σειρά κλάδους.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, το ΠΑΜΕ καλεί στις 17 Μάρτη σε πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό, με αιτήματα που απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Υπό το βάρος αυτής της επίθεσης εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε όλη τη χώρα έχουν ήδη πάρει απόφαση για απεργία, ενώ μέρα με τη μέρα διευρύνεται ο κατάλογος των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανταποκρίνονται στο απεργιακό κάλεσμα.

Μέχρι και χτες, απεργία είχαν κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων και εκατοντάδες ακόμα Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια Σωματεία.

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 17 Μάρτη
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 17 Μάρτη
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου ορίστηκε το αγωνιστικό ραντεβού και για τους απεργούς της Θεσσαλονίκης.

Τις μέρες που απομένουν, η μάχη της απεργίας περνάει πιο αποφασιστικά στα χέρια των εργαζομένων. Με γενικές συνελεύσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία. Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς όλων των κλάδων. Με συσκέψεις εργαζομένων και συνελεύσεις Επιτροπών Αγώνα. Με δουλιά εργάτη τον εργάτη. Για να μετατραπεί η απεργία σε μυριόστομη απάντηση στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Για να αποτελέσει η επιτυχία της εφαλτήριο για νέους, πιο μαζικούς, πιο μαχητικούς αγώνες, την κατεύθυνση ενίσχυσης της ταξικής αντεπίθεσης.

Συσκέψεις

Τις επόμενες μέρες συνεχίζονται και οι πλατιές συσκέψεις που διοργανώνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Σήμερα Παρασκευή, σε σύσκεψη καλούν η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ (7 μ.μ., ΕΚ Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο) και η Γραμματεία Πύργου του ΠΑΜΕ (7 μ.μ., ΕΚ Πύργου). Την Κυριακή 27 Φλεβάρη, η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ (6 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου). Τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη η Γραμματεία Κεφαλονιάς του ΠΑΜΕ (6.30 μ.μ., ξενοδοχείο «Φωκά») και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ (6 μ.μ., ΕΚ Ηρακλείου). Την Τρίτη 1 Μάρτη η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ (6 μ.μ., ΕΚ Ελευσίνας) και την Τετάρτη 2 Μάρτη η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ (7:30 μ.μ., γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων).

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται και οι τρεις περιφερειακές συσκέψεις της ΟΕΚΙΔΕ: Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο ΕΚΘ και στην Κομοτηνή την Κυριακή, 27 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο ΕΚ της πόλης. Η σύσκεψη της Αθήνας προγραμματίζεται επίσης για το Σάββατο.

  • Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ Πανελλαδικά, απηύθυνε την Τετάρτη με συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κάλεσαν επίσης το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων να κηρύξει απεργία για τις 17 Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ