Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΣΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Πανηγυρική πρόκριση

Ο Στολτίδης σκόρερ του Ολυμπιακού

Eurokinissi

Ο Στολτίδης σκόρερ του Ολυμπιακού
Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σφράγισε χτες ο Ολυμπιακός στη Γαλλία, όπου επικράτησε με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, 1-0, επί της Σοσό. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, ούτε όμως και οι αντίπαλοί τους, κατάφεραν να φύγουν με μια νίκη που δίνει πόντους και στο ελληνικό ποδόσφαιρο (στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ).

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από το πρώτο εικοσάλεπτο, όπου δέχτηκαν την πίεση της γαλλικής ομάδας, ισορρόπησαν τον αγώνα και κράτησαν άνετα το μηδέν στην άμυνα. Στην επανάληψη οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ισαμπέ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σάντος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που ασφαλώς μετά το θετικό αποτέλεσμα βγήκε κερδισμένος όσον αφορά την παραμονή στον πάγκο, πέτυχε ο Ιεροκλής Στολτίδης. Ηταν το 68' όταν ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε σέντρα από τα αριστερά στην άμυνα της Σοσό και ο μέσος του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σοσό: Ρισέρ, Ποτιγιόν (61' Νταφ), Ματιέ, Μονσορό, Ντιαβαρά, Πιτό, Μπουνταρέν (87' Λονφάντ), Ισαμπέ, Ζαϊρί (73' Ρενιέρ), Μενές, Σάντος.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Γεωργάτος, Κωστούλας, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Μάριτς (91' Καφές), Ριβάλντο (85' Τζιοβάνι), Οκκάς (79' Καστίγιο).

  • Λύγισε στο τέλος, χτες, ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Σεβίλλη εκτός έδρας, αφού ηττήθηκε με 2-0 ('84 Μανκαμπούλα, '92 Αντριάνο) και αποχαιρέτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα αγωνιζόταν απο το '73 με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Γκονζάλες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ