Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
«Το κέρδος σκοτώνει την υγεία»

Δωρεάν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, στην Πρόνοια και το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, απαίτησαν οι υγειονομικοί, συμμετέχοντας χτες στην πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και με προπομπό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Υγείας. Αγωνιστικό τόνο στην κινητοποίηση και πορεία έδωσαν οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ με το πανό και τα συνθήματά τους, που διεύρυναν το περιορισμένο διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ): «1.200 βασικό μισθό, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό», «Το κέρδος σκοτώνει την Υγεία, έξω οι εταιρίες απ' τα νοσοκομεία», και «STAGE, ράντζα, συνεργεία, έγιναν γαλέρες τα νοσοκομεία». Παράλληλα, κάλεσαν τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 17 του Μάρτη.

«Αδειάστηκε» η συμβιβασμένη ηγεσία

Η πορεία των υγειονομικών κατέληξε μπροστά από το υπουργείο Υγείας, η είσοδος του οποίου είχε αποκλειστεί από κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος κυριολεκτικά «άδειασε» τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Ο υπουργός Υγείας ρώτησε τους «συνδικαλιστές» της ΠΟΕΔΗΝ τι επιδιώκουν με την κινητοποίηση, αφού στην προηγούμενη συνάντηση που είχαν μαζί του (16.2.2005) συμφώνησαν στα περισσότερα ζητήματα, με εξαίρεση -όπως είπε- τους συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (ΑΣΥ), που παλεύει μέσα απ' τις γραμμές του ΠΑΜΕ! Σε ό,τι δε αφορά τη συμφωνία με το «Ερρίκος Ντυνάν» για την ενοικίαση 30 κλινών εντατικής θεραπείας, αναρωτήθηκε ποια είναι η διαφωνία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, αφού η ίδια προτείνει συνολικότερη συνεργασία με το νοσοκομείο.

Βγαίνοντας όμως από τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Στ. Κουτσιουμπέλης, φόρεσε τη μάσκα του αγωνιστή και μπροστά στους συγκεντρωμένους υγειονομικούς εγκάλεσε τον υπουργό για ωμή απόρριψη των αιτημάτων της Ομοσπονδίας και σήκωσε «την παντιέρα», μιλώντας για νέους αγώνες!

Ετσι, οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ καλούν τους υγειονομικούς να γυρίσουν την πλάτη τους στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ. Να συγκροτήσουν στους χώρους δουλιάς Επιτροπές Αγώνα και μέσα απ' τις γραμμές του ΠΑΜΕ να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ακόμα, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 17 του Μάρτη.

  • Συγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Ηπείρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην έδρα του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ) Ηπείρου στα Γιάννενα.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η στάση εργασίας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. Οι εργαζόμενοι στο Ρέθυμνο πραγματοποίησαν συγκέντρωση και εξέδωσαν αγωνιστικό ψήφισμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετοχή με αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης (2005-02-23 00:00:00.0)
Περιορίζει τη στάση εργασίας στις εφημερίες (2005-02-01 00:00:00.0)
Η ΔΟΕ αξιώνει κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων (2004-06-24 00:00:00.0)
Σήμερα η πανελλαδική στάση εργασίας (2004-06-23 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά στους αγώνες (2003-10-24 00:00:00.0)
Να δοθεί απάντηση με διπλό μήνυμα (2002-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ