Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΕΝΕΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΝΕΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
φωτό

Κλείνουν 19 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας το 1908, από φτωχούς γονείς. Φοίτησε στη Νομική ενώ από πολύ μικρός, παράλληλα, δούλευε. Ηταν συμμαθητής του Νίκου Μπελογιάννη. Το 1940 πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στην κατοχή υπηρέτησε στον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος στη μάχη της Μάνδρας, στα Βίλια, στη Θήβα, στη Λιβαδειά, στη Λαμία και στο Καρπενήσι, παλικάρι του Αρη Βελουχιώτη. Συμμετείχε στην πρώτη εθνοσυνέλευση της Κυβέρνησης του Βουνού στις Κορυσχάδες. Από το 1944 έως το 1974 καταδιωκόμενος, παράνομος και, κατά διαστήματα, φυλακισμένος, ενώ το σπίτι του ήταν καταφύγιο για τους καταδιωκόμενους αγωνιστές. Ως το θάνατό του 28 Φεβρουαρίου 1986 έπαιρνε δραστήρια μέρος στις κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις που οργάνωνε το ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος από 16 χρόνων.

Στη μνήμη του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Ζωή, τα παιδιά του Κώστας, Νίκος, Σταυρούλα και τα εγγόνια του Ζωή και Νίκη προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ, στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καισαριανής 20 ευρώ και στο ΠΑΜΕ 10 ευρώ.

***

Κλείνουν, φέτος, 10 χρόνια που έφυγε από κοντά μας η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑΡΗ. Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση της δράσης του ΚΚΕ

Οι γονείς Αθανάσιος - Γλυκερία Νάρη

Τα αδέλφια της Ιουλία - Νίκος Παπακωνσταντίνου

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή, συνδικαλιστή εργάτη της «ΒΙΑΜΑΞ», αγαπημένου μας πατέρα - συζύγου ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗ γεννημένου στο Ηράκλειο Κρήτης, που, φέτος, συμπληρώνονται 26 χρόνια από το θάνατό του (28.2.79), προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Κόσμου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΝΕΓΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος.

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η γυναίκα του Μαλάμω

***

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τον θάνατο του πατέρα μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΜΟΡΑΚΗ από τη Σαρακίνα Σελίνου Ν. Χανίων, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Κομμουνιστικού Κινήματος, που πάλεψε μια ζωή για την Αληθινή Δημοκρατία, στη μνήμη του και στη μνήμη των συντρόφων του, ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΗΣΙΔΗ, ΣΤΕΛΙΟΥ και ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΚΑΣ ΗΛΙΑΚΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΑΚΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του συναγωνιστή και συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΡΑΠΤΗ (ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ), από το χωριό Κάτω Μερόπη Πωγωνίου του Ν. Ιωαννίνων. Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, μαχητή του ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανοϊταλούς κατακτητές και, στη συνέχεια, ενάντια στους νέους κατακτητές Αγγλοαμερικανούς με το ΔΣΕ. Μετά την αποχώρηση και την προσφυγιά των αγωνιστών του ΔΣΕ στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, πήγε στην Τασκένδη όπου και συνέχισε τους αγώνες του. Ηταν από τους πρώτους που εναντιώθηκαν κατά του ρεβιζιονιστή Χρουτσώφ το 1956, που επέβαλε στο 20ό Συνέδριο τις αντικομμουνιστικές θέσεις του. Την αντίδρασή του αυτή ενάντια στο 20ό συνέδριο την πλήρωσε με εξορία στη Σιβηρία από τους ανθρώπους του Χρουτσώφ, όπου και πέθανε. Προσφέρω για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Ο συναγωνιστής του Κώτας Καλιαρέκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ