Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η πολιορκία των... σαμουράι

Μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών, το αριστούργημα του Ακίρα Κουροσάβα «Οι 7 Σαμουράι», στην ολοκληρωμένη του μορφή, όπως είχε παιχτεί μόνο στην Ιαπωνία, θα προβάλλει απόψε στις 00.30 η ΕΤ3.

Η ιστορία εξελίσσεται το 16ο αιώνα και αφορά μια ομάδα σαμουράι πολεμιστών, που προσλήφθηκαν από ιάπωνες αγρότες προκειμένου να προστατέψουν το χωριό και τη σοδειά τους από την επερχόμενη λεηλασία ληστών. Ανταμοιβή τους μερικά μπολ ρύζι, το μόνο που μπορούν να διαθέσουν οι φτωχοί αγρότες. Πέρα από τις εντυπωσιακότερες σκηνές μάχης που έχουν γυριστεί ποτέ, η ταινία εμβαθύνει επιτυχημένα και σε πιο δραματικά επίπεδα. Πρωταγωνιστούν: Μινόρου Σιάκι, Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμούρα, Γιοσίο Ινάμπα, Κο Κιμούρα, Σέιχι Μιγιαγκούτσι.

«Η πολιορκία μιας γυναίκας», σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Η Σαντουράι αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, ένα αφρικανικό κράτος που διοικείται δικτατορικά και να ζήσει στη Ρώμη. Ο άντρας της, ως πολιτικός κρατούμενος, κινδυνεύει να εκτελεστεί. Εκείνη σπουδάζει ιατρική και δουλεύει ως καθαρίστρια στο σπίτι του Κίνσκι, ενός εκκεντρικού Αγγλου πιανίστα, ο οποίος σύντομα της εξομολογείται ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Την «πολιορκεί» αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά του. Οταν της λέει πως θα έκανε τα πάντα για εκείνη, του ζητάει να εξαγοράσει την εγγύηση του άντρα της και να τον φέρει στην Ιταλία. Παίζουν: Θάντεϊ Νιούτον, Ντέιβιντ Θιούλις, Κλάουντιο Σανταμαρία (ΕΤ1, 23.45)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ