Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απόφαση για σχολείο στο Πολύγωνο

Τον επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου ώστε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή σχολικού κτιρίου του 24ου Λυκείου Αθήνας στο Πολύγωνο, την άμεση απαλλοτρίωση του ΟΤ 51 από τον ΟΣΚ, αποφάσισε ομόφωνα προχτές το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το οικοδομικό τετράγωνο 51 είχε απαλλοτριωθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο της Αθήνας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με νέα απόφασή του, ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου και πρότεινε το νέο σχολικό κτίριο να ανεγερθεί σε οικόπεδο δίπλα στον περιφερειακό του Πολυγώνου. Το οικοδομικό τετράγωνο παραχωρήθηκε σε ιδιώτη, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την ανέγερση πολυκατοικίας.

Να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες επιτέθηκαν φραστικά σε νομαρχιακούς συμβούλους. Εξίσου σημαντική είναι η δέσμευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να προχωρήσει σε άρση των οικοδομικών αδειών, αν δεν πάρει τέτοια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ