Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!

Κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς χτες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, στις 20 Μάρτη, η νέα αγωνιστική συνάντησή της

Από το μπλόκο στους Χαλκιάδες των Φαρσάλων

ICON

Από το μπλόκο στους Χαλκιάδες των Φαρσάλων
Με συλλαλητήρια, στα οποία συμμετείχαν με τρακτέρ, σε διάφορες περιοχές και με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε πολλές άλλες, οι μικρομεσαίοι αγρότες έδωσαν χτες μια νέα μάχη κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η χτεσινή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ ήταν συνέχεια των προηγούμενων και, ταυτόχρονα, το προοίμιο της νέας αγωνιστικής συνάντησης των ξωμάχων της χώρας στις 20 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων για το γιορτασμό της επετείου εξέγερσης του Κιλελέρ.

Στη Θεσσαλία, συλλαλητήρια με τρακτέρ έγιναν σε επαρχίες της Λάρισας και αγωνιστικές συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Στη Λάρισα

Οι αγρότες σε Φάρσαλα, Αγιά και Τύρναβο συμμετείχαν στα συλλαλητήρια με τρακτέρ. Στην επαρχία Φαρσάλων στήθηκαν δύο αγωνιστικά μπλόκα στην Εθνική Οδό Λάρισας - Λαμίας, στο ύψος των Χαλκιάδων και της Βρυσιάς από αγρότες της περιοχής, κυρίως σιτοπαραγωγούς που έχουν την παραγωγή τους απούλητη στις αποθήκες και βαμβακοπαραγωγούς που τους έμειναν πολλές ποσότητες βαμβακιού αδιάθετες και το εισόδημά τους μειώθηκε ακόμα περισσότερο. Και στα δύο μπλόκα, οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Εκεί ήταν και ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ο οποίος τόνισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή, εκτός απ' αυτή του αγώνα για να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους και να είναι νοικοκυραίοι στον τόπο τους.


ICON

Τα συλλαλητήρια στην Αγιά και τον Τυρνάβο έγιναν στις κεντρικές πλατείες των δύο πόλεων. Επιπλέον, στην Αγιά, όπου οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη διάθεση των προϊόντων τους, όπως μήλα και πατάτες, αλλά και με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησής τους, πραγματοποιήθηκε, χτες το απόγευμα, σύσκεψη φορέων, με στόχο τον κοινό συντονισμό δράσης τους. Στο συλλαλητήριο ομιλητής ήταν ο Ρ. Μαρούδας, αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Στ. Ζέικος, μέλος της διοίκησης.

Στο συλλαλητήριο του Τυρνάβου, όπου κι εκεί οι αγρότες αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλα προβλήματα τα προϊόντα τους - σταφύλια, ροδάκινα, αχλάδια κ.ά. - μίλησαν ο Χ. Αρχοντής, γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ και ο Ν. Μπαντόγιας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου.

Χτες, επίσης, έγινε αγροτική σύσκεψη στην Ελασσόνα.

Στην Καρδίτσα

Μήνυμα συνέχισης της πάλης τους ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της ΕΕ έστειλαν και οι αγρότες της Καρδίτσας. Στην αγωνιστική συγκέντρωση συμμετείχαν και οι άνεργοι του εργοταξίου της Δρακότρυπας, καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων, συμβολίζοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινών αγώνων των αγροτών, με τους εργαζόμενους, με τ' άλλα λαϊκά στρώματα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στόχους του συνεπούς αγροτικού κινήματος, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας ότι σ' αυτούς βρίσκεται η διέξοδος και η προοπτική για τη μικρομεσαία αγροτιά και μ' αυτούς πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας της.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν, επίσης, ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος και ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Στα Τρίκαλα

Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν οι αγρότες του νομού για να δηλώσουν ότι είναι παρόντες στον δίκαιο αγώνα υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς, προς όφελος του λαού και του τόπου. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Απ. Θωμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», τόνισε ότι σωτηρία των μικρομεσαίων αγροτών δεν μπορεί να υπάρξει στα ασφυκτικά πλαίσια της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά μόνο σε μια άλλη, φιλοαγροτική, με βασικό μοχλό ανάπτυξης τον παραγωγικό συνεταιρισμό, που οι ίδιοι θα επιβάλλουν με την ένταση των αγώνων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τρακτέρ στα απεργιακά συλλαλητήρια οι αγρότες της Θεσσαλίας (2017-12-08 00:00:00.0)
Αγωνιστικό «παρών» (2005-02-01 00:00:00.0)
Πλήρης αγωνιστική ετοιμότητα! (2005-01-26 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών»! (2004-11-16 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή (2002-02-27 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση της αγροτιάς (2000-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ