Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αγροτική συγκέντρωση στη Λευκίμμη

Συμμετείχαν και εργαζόμενοι - επαγγελματοβιοτέχνες

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί της Κέρκυρας, το περασμένο Σάββατο 26 Φλεβάρη στη Λευκίμμη. Οι αγρότες του νησιού, με τη συμπαράσταση εργαζομένων, νέων και ΕΒΕ, πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό συλλαλητήριο καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που τους οδηγεί σταδιακά στο ξεκλήρισμα.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Β. Αρμενιάκος, μέλος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας. Αφού ανέφερε στοιχεία της δυσμενούς κατάστασης των μικρών και φτωχών αγροτών του νησιού, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συσπείρωσης των μικρομεσαίων αγροτών με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα σε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ και κυβέρνησης.

Μιας πολιτικής που, όπως τόνισε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής Β. Σαμοΐλης, εκτός από τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών επηρεάζει παράλληλα αρνητικά και την τοπική οικονομία στο σύνολό της, και φυσικά τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του νησιού, που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε εκπρόσωπος της νεολαίας του ΠΑΜΕ, η Β. Κουλούρη.

Τις ομιλίες ακολούθησε έγκριση ψηφίσματος από τους συγκεντρωμένους, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πολιτική ξεκληρίσματος που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις. Επίσης καταγγέλλουν την πολιτική που θέλει να μειώσει ραγδαία τον αγροτικό πληθυσμό της πατρίδας μας, και εκτιμούν ότι σε τοπικό επίπεδο η πολιτική αυτή εκφράζεται με τη σκόπιμη διαιώνιση του πολύ σοβαρού προβλήματος της δακοκτονίας, προκειμένου και με αυτόν τον τρόπο να υλοποιηθεί η πολιτική εγκατάλειψης και συρρίκνωσης της ελαιοκαλλιέργειας. Ακόμη επισημαίνουν ότι μαζί με τους φορείς που συμμετείχαν και στήριξαν το συλλαλητήριο του Σαββάτου, «αγωνιζόμαστε για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική εκσυγχρονισμού, στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις διατροφικές ανάγκες του λαού».

Αμέσως μετά την ανάγνωση και έγκριση του ψηφίσματος, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λευκίμμης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε Κέρκυρα και Θάσο (2017-02-14 00:00:00.0)
Μέτωπο στην αντιαγροτική πολιτική (2008-12-05 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις (2007-02-21 00:00:00.0)
Μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις (2005-02-01 00:00:00.0)
...και τη Δευτέρα στην Κέρκυρα (2003-12-19 00:00:00.0)
Μήνυμα από την Κέρκυρα! (2003-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ