Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζεται η απεργία στο «Flash»

O νέος ιδιοκτήτης του σταθμού εξακολουθεί να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους

Και νέα απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ πραγματοποιείται από χτες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα την ίδια ώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» και «Flash.gr», αφού ο ιδιοκτήτης του σταθμού Σ. Πουλόπουλος παρά τις υποσχέσεις του εξακολουθεί να μην καταβάλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα. Εάν δεν πληρώσει τους εργαζόμενους σήμερα, θα γίνει νέα 24ωρη απεργία από αύριο Τετάρτη στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις κήρυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Τετάρτη σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του «Flash» δε θα κατέβαλε την περασμένη Παρασκευή, όπως είχε υποσχεθεί, τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι του σταθμού έχουν προγραμματίσει συνέλευση για αύριο στις 12 το μεσημέρι. Ηδη οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό έχουν πραγματοποιήσει άλλες δύο 24ωρες απεργίες που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Φλεβάρη.

Από χτες τα ξημερώματα μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί ο ραδιοφωνικός σταθμός δε μεταδίδει δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές και καλύπτει το πρόγραμμά του με μουσικές εκπομπές.

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κλίμα ανασφάλειας, αλλά και ετοιμότητας για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του σταθμού δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Τη στάση του Σ. Πουλόπουλου έχει καταγγείλει επανειλημμένα και με ανακοινώσεις του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες και τις παρεμβάσεις της η εργοδοσία του «Flash» «διατηρεί την άκαμπτη στάση της αρνούμενη όχι μόνο να καταβάλει τα δεδουλευμένα αλλά ακόμη και να συναντηθεί με το ΔΣ της Ενωσης». Η εργοδοσία, όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, εξακολουθεί ν' αρνείται την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών. Δηλώνει ότι είναι πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο και σε περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα θ' αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που τους οφείλονται και την τήρηση όλων των ατομικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Για το θέμα του «Flash» και το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του σταθμού μετά την αποχώρηση του Σ. Κόκκαλη, ρωτήθηκε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σε σχέση και με την παρέμβαση του υπουργείου Επικρατείας. Ο Ευάγγελος Αντώναρος ουσιαστικά ανέφερε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει από τη στιγμή που ο σταθμός είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί (!) αυτές τις υποθέσεις. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκεκριμένα είπε ότι «παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση, όπως όλες τις υποθέσεις όπου εργαζόμενοι δημοσιογράφοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους». Δεν πρόκειται όμως «για δημόσιους υπαλλήλους», αλλά για «ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει ν' αποδώσουν στους εργαζόμενους αυτά τα οποία δικαιούνται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση με 24ωρη απεργία (2005-12-15 00:00:00.0)
Παράταση προς όφελος των ιδιοκτητών (2005-08-31 00:00:00.0)
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα (2005-08-25 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους (2005-07-15 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα σε «Flash» και «Flash.gr» (2005-07-05 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι του «Flash» (2005-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ