Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Με τα αιτήματά τους στο δρόμο

Συγκέντρωση αύριο το απόγευμα στο ΕΚΑ και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Motion Team

Με αίτημα αιχμής την υπογραφή ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι στις «αντοχές της αγοράς» όπως προτείνουν οι ενώσεις των εργοδοτών, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 2 Μάρτη στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 48 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη βρίσκεται στον πυρήνα των εργατικών διεκδικήσεων. Στην κινητοποίηση, καλούν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Μετάλλου Αθήνας - Πειραιά και Ελευσίνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, το Σωματείο Χαρτεργατών, το σωματείο της «Σόφτεξ», τα σωματεία στις επιχειρήσεις «Φυρογένης», «Αρέβα», «Δράκος - Πολέμης», η εργοστασιακή επιτροπή στη «Μαλτέζος» και η επιτροπή αγώνα στην «Ιντρακόμ» και άλλα σωματεία και Συνδικάτα.

Η ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, με τις αυξήσεις ψίχουλα που προβλέπει για τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο, άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσέρχονται με κατάπτυστες προτάσεις στις διαπραγματεύσεις για τις νέες κλαδικές ΣΣΕ. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο και ενώ η νέα αντιασφαλιστική επέλαση από το ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, τα Συνδικάτα συντονίζουν τη δράση τους, με αιτήματα που απαντούν στο σύνολο των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους.

Η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί την πρώτη συντονισμένη απάντηση των ταξικών Συνδικάτων στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της ακρίβειας και των απολύσεων που συνεχίζει και εντείνει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων όλων των κλάδων. Σε μια πορεία κλιμάκωσης του αγώνα τους, τα Συνδικάτα στις καθημερινές τους εξορμήσεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την απεργία στις 17 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ