Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες, εντός και εκτός

Το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γιώργου Κιμούλη απέκτησε «Μικρή Σκηνή», όπου ανεβάζει τη «Δίκη» (διασκευή του καφκικού μυθιστορήματος). Ενα μυθιστόρημα για την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, τη σχέση του με την εξουσία, το αίσθημα ενοχής και τη σύγκρουση με το περιβάλλον του. Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, διαδραματίζεται η ιστορία του καφκικού Ιωσήφ Κ., ο οποίος μια μέρα συλλαμβάνεται δίχως να γνωρίζει το λόγο. Προσπαθώντας ν' ανακαλύψει το γιατί, βυθίζεται όλο και περισσότερο στα εφιαλτικά γρανάζια της γραφειοκρατίας. Αναζητά μάταια βοήθεια και οδηγείται σε ένα κωμικοτραγικό τέλος.

Η προσπάθεια, που στεγάζεται στο θεατράκι της δραματικής του σχολής, θα ξεκινήσει στα μέσα του μήνα, και στοχεύει στη δημιουργία παραστάσεων με συντελεστές νέους καλλιτέχνες από το δυναμικό της σχολής, αλλά και εκτός αυτής.

Η διασκευή του μυθιστορήματος και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κιμούλη. Η εικαστική επιμέλεια του ζωγράφου Βαγγέλη Γκόκα. Οι φωτισμοί της Μαρίας Δερμιτζάκη.

  • Το έργο του Αλαν Εϊκμπορν «Από δω και πέρα» ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 4/3, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνας Κωστέα, μουσική Κωνσταντίνου Βήτα. Παίζουν: Γιάννης Τσορτέκης, Στέλλα Καζάζη, Νίκος Καπέλιος, Δήμητρα Ματσούκα, Ερατώ Πίσση, Σταύρος Βαφειάδης.

Ο πρωταγωνιστής συνθέτει τη μουσική του, περνώντας τους ήχους της φύσης μέσα από υπερσύγχρονα μηχανήματα. Στερημένος, όμως, την αγάπη, κλεισμένος σπίτι του τέσσερα χρόνια, δεν μπορεί να συνθέσει το παραμικρό. Ξαφνικά, ξανασμίγει με τη λατρεμένη κόρη του, με τον όρο ν' αποδείξει ότι μπορεί να της προσφέρει την απαραίτητη οικογενειακή θαλπωρή. Μηχανεύεται διάφορους τρόπους να παραστήσει ότι ζει μια κανονική ζωή. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά, αφού στη μέση μπαίνει ο έρωτας... και του θυμίζει ότι για να βρει ο άνθρωπος τον ήχο της αγάπης, χρειάζεται κάτι παραπάνω από το ταλέντο και την τεχνολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ