Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσλήψεις - απολύσεις

Για «μη ανανέωση των συμβάσεων με υποκειμενικά και αυταρχικά κριτήρια» καταγγέλλει τη διοίκηση του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ (εταιρία που σύστησε το ΥΠΠΟ το 2001 για τη διοργάνωση της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας») ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει πως παρά την απόφαση του ΔΣ του ΟΠΕΠ, πέρσι το Φλεβάρη, ότι οι εργαζόμενοί του καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αφού ο Οργανισμός συνεχίζει τη λειτουργία του και μετά την ολοκλήρωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, από το Μάρτη του 2004 μέχρι σήμερα απολύθηκαν 18 εργαζόμενοι, με αιτιολογία την «ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού».

Επιπλέον, την ώρα που «περιθωριοποιούνται και μπαίνουν στο "ψυγείο" εργαζόμενοι» του Οργανισμού, «προσλήφθηκαν χωρίς προκήρυξη 50 νέοι εργαζόμενοι, με μέσο όρο 30% μεγαλύτερο μισθό». Στις 20/1/2005 το ΔΣ του ΟΠΕΠ «ανακαλεί» την απόφαση του περσινού Φλεβάρη και «απορρίπτει τις αιτήσεις των εργαζομένων του ΟΠΕΠ για να ενταχθούν» στο ΠΔ, παρότι «η πλειοψηφία των εργαζομένων μέχρι τη δημοσίευση του ΠΔ εργαζόταν από 24-36 μήνες συνεχώς».

Ο Σύλλογος καλεί τέλος την ηγεσία του ΥΠΠΟ να ανανεώσει όλες τις συμβάσεις που λήγουν από εδώ και στο εξής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ