Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθημερινός ο προγραμματισμός

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων και των περιοδειών συνεχίζεται σήμερα στις οικοδομές των βορείων προαστίων, στη ΔΕΣΜΥΕ της ΔΕΗ, στο «Χόντος» της Ομόνοιας, στην «Καραμολέγκος», στο Δημαρχείο του Π. Φαλήρου, στους υπαλλήλους των νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», στο Αρχιτεκτονικό του Δήμου Αθήνας, στον ΟΤΕ Φαλήρου, στα ΕΛΤΑ της Καλλιθέας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι πλατιές συσκέψεις των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, σε όλη τη χώρα για το συντονισμό του απεργιακού αγώνα. Χτες, το κάλεσμα της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ βρήκε ανταπόκριση ανάμεσα στα σωματεία, στους συνδικαλιστές, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης στις 17 Μάρτη στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας, στις 11 το πρωί.

Οπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές στη σύσκεψη, είναι αναγκαιότητα όχι μόνο να πετύχει η απεργία, αλλά και να δοθεί στη συγκέντρωση ισχυρό μήνυμα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές. «Να ξεπεράσουμε δυσκολίες και προβλήματα», τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ «και να ανοίξουμε τη δουλιά μας σε όλον τον εργατόκοσμο. Να δώσουμε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε λύση των προβλημάτων του, αν δε συγκρουστεί, και δεν αντιπαρατεθεί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, και να ανατρέψει τις σημερινές πολιτικές, που είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου ο Ταβουλάρης, αξιώνει το πετσόκομμα κάθε δικαιώματος αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας (7-10 στην πρωινή βάρδια και 19.00-22.30 στην απογευματινή). Στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα απευθύνουν το πρώτο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση.

Ανάλογες συσκέψεις των Γραμματειών του ΠΑΜΕ σχεδιάζονται σήμερα στο Ρέθυμνο (7.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων), στην Ξάνθη (7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου), στην Καβάλα (6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας») και στην Καστοριά (στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο). Την Πέμπτη στο Αγρίνιο (7 μ.μ.στο Εργατικό Κέντρο). Την Παρασκευή 4/3 στη Λαυρεωτική (6 μ.μ. στο ΕΚ Λαυρίου) και στο Μεσολόγγι (7μ.μ. στην Αγριελιά Μεσολογγίου). Και την ερχόμενη Δευτέρα στην Κέρκυρα (6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο).

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει επίσης δυο κεντρικές συσκέψεις τις επόμενες μέρες: Μια για τις γυναίκες, στις 7 Μάρτη, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, Μητρόπολη) στις 6 το απόγευμα, με άμεσο στόχο τη συγκρότηση Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, και μια για τη νεολαία την Τετάρτη 9 Μάρτη στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Σε κοινή σύσκεψη καλούν και τα σωματεία Εμπορίου και Επισιτισμού, την Κυριακή 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ