Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απεργούν και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλιά

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 και 8 Μάρτη και συγκέντρωση στην Αθήνα την πρώτη μέρα της απεργίας, προχωρούν οι καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη συμμετοχή τους στην απεργία και τη συγκέντρωση ανακοίνωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων. Οι καθαρίστριες μίλησαν για τον πολύχρονο εμπαιγμό τους και δήλωσαν πως δε θα σταματήσουν τον αγώνα αν δε δικαιωθούν. Οι περισσότερες απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων για 10, 15 και 20 χρόνια. Απασχολούνται με 10μηνες συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε Σεπτέμβρη και υπογράφονται από τον εκάστοτε προϊστάμενο των γραφείων εκπαίδευσης. Και μετά από τόσα χρόνια δουλιάς, αμείβονται με εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς, που στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να προσεγγίζουν τα 350 - 400 ευρώ το μήνα. Δε δικαιούνται ταμείο ανεργίας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από την περασμένη Παρασκευή οι 21 εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βαθέος στη Σάμο, καθώς είναι απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει το γεγονός και απαιτεί να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενες και να προχωρήσει ο Δήμος στη μονιμοποίησή τους.

«Να σταματήσουν, τονίζει, άμεσα Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία, να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους για να κάνουν τη δουλιά τους για ψηφοθηρικούς λόγους και στο τέλος να τους πετάνε στα αζήτητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ