Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Οχι άλλο αίμα!

Με 24ωρη απεργία οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης «εγκαινίασαν» χτες νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, στο χώρο της Ζώνης, εκφράζεται με το να στέλνει μαζικά τους εργάτες στην ανεργία και να τους μετατρέπει σε εύκολο θύμα για τους εφοπλιστές και τους εργολάβους, οι οποίοι δε διστάζουν να τους στέλνουν ακόμα και στο θάνατο για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το τελευταίο έγκλημα του «μαύρου μετώπου» κυβέρνησης και εργοδοσίας συντελέστηκε στη Ζώνη την περασμένη Παρασκευή 25 Φλεβάρη, με τον τραγικό θάνατο του 45χρονου εργάτη και πατέρα δύο παιδιών Αβραάμ Σαλβαρίδη.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και με κυρίαρχο σύνθημα: «Οχι άλλο αίμα εργατών, στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών», ξεκίνησαν πορεία κατά μήκος του λιμανιού προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής. Στην κεφαλή της πορείας, βρισκόταν το πανό υπογεγραμμένο από όλα τα σωματεία της Ζώνης με τη φράση: «Δολοφονούν τους εργάτες και η κυβέρνηση κάνει τις πλάτες».

Αντιπροσωπεία από τα σωματεία, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Γραμματείας Ι. Βλάχο, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους για την ενίσχυση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι η χτεσινή απεργία ήταν μια προειδοποίηση και ότι με τους αγώνες τους οι εργατοτεχνίτες θα επιβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Το διεκδικητικό πλαίσιο, που προβάλλουν οι εργατοτεχνίτες όλων των ειδικοτήτων, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους Συνδικάτα, ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τις ανάγκες τους και έρχεται σε ρήξη με την κυβερνητική πολιτική, που οπλίζει το φονικό χέρι της εργοδοσίας. Αγωνίζονται για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διεύρυνση του γνήσιου 35ωρου, που ισχύει μόνο για τους εργάτες της Ζώνης, για πολιτική υποδομής και ανάπτυξης της Ζώνης, ενίσχυση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου και συνολικά των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, για ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Ετσι, σήμερα, ο αγώνας συνεχίζεται με την 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, ενώ από την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματίζονται νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και από το Συνδικάτο Μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ