Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΡΑΞ»
Απολύει παλιούς εργαζόμενους

Σε 4ωρες στάσεις εργασίας προχώρησαν από τη Δευτέρα 15 Μάη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΑΡΑΞ» του ομίλου «ΦΙΕΡΑΤΕΞ» των ΑΦΩΝ ΑΝΕΖΟΥΛΑΚΗ, στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις που κάνει η εργοδοσία, κυρίως παλιού προσωπικού, με 20 και 25 χρόνια εργασίας, που θέλουν λίγα χρόνια για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους.

Οι απεργοί, μέλη του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Πλεκτικής Β. Ελλάδας, καταγγέλλουν ότι ο όμιλος «ΦΙΕΡΑΤΕΞ» εξαγόρασε την «ΑΡΑΞ» τον Οκτώβρη του 1999, με υποσχέσεις ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι δε θα γίνει καμία απόλυση. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις, άρχισαν εδώ και λίγες μέρες απολύσεις παλιού προσωπικού, ενώ προσλαμβάνεται νέο προσωπικό.

Το συνδικάτο και οι απεργοί της επιχείρησης θεωρούν ότι οι απολύσεις ηλικιωμένων, λίγα μόνο χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη, δεν μπορεί να ενταχθούν σε κανένα επιχείρημα «αναδιάρθρωσης της επιχείρησης», τη στιγμή που προσλαμβάνεται νέο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ