Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Ανεβάζουν ρυθμούς οι ταξικές δυνάμεις

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που μέχρι και χτες είχαν πάρει απόφαση να κηρύξουν απεργία για τις 17 του Μάρτη. Χωρίς ακόμα να έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια παρέμβασης στα Εργατικά Κέντρα, στα Συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια σωματεία, στην κατεύθυνση να διευρυνθεί περισσότερο το απεργιακό μέτωπο, οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν «στα γεμάτα» στη μάχη για την προπαγάνδιση και την οργάνωση της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, με σχεδιασμένο άνοιγμα στους χώρους δουλιάς, με συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις.

Οι Ομοσπονδίες και οι Πανελλήνιες Ενώσεις που δηλώνουν «παρών» στο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Σε όλη τη χώρα οριστικοποιούνται μέρα με τη μέρα ο τόπος και η ώρα των απεργιακών συγκεντρώσεων. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, το απεργιακό ραντεβού των εργαζομένων ορίστηκε για τις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, υπό την πίεση των ίδιων των εργαζομένων και μπροστά στη δυναμική που δημιουργεί η απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, παρακάμπτουν την απόφαση της ΓΣΕΕ για 4ωρη στάση εργασίας και προκηρύσσουν απεργία για τις 17 Μάρτη. Και σ' αυτούς τους κλάδους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν την απεργιακή μάχη με το διεκδικητικό πλαίσιο του Πανεργατικού Μετώπου, κόντρα στα αιτήματα του συμβιβασμού που προτάσσουν οι πλειοψηφίες της συναίνεσης. Απεργιακή κινητοποίηση έχουν αποφασίσει η Ομοσπονδία Ταχυδρομικών, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

Συνεχίζονται εξορμήσεις και συσκέψεις

Οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα στο εργοτάξιο του Μετοχικού Ταμείου, στις οικοδομές των Βορείων προαστίων, στους εργάτες των Δήμων Ελληνικού, Υμηττού, Μοσχάτου, στο Δημαρχείο της Αθήνας στην οδό Λιοσίων, στα εμπορικά καταστήματα της οδού Σταδίου, στο Πράκτικερ του Ταύρου, στις καθαρίστριες των νοσοκομείων «Λαϊκό», «Ελενα» και «Ιπποκράτειο», στην ACS, στην Speedex, στο φούρνο «Βενέτη», στα σούπερ μάρκετ του Π. Φαλήρου, στις φαρμακοβιομηχανίες «Λαβιφάρμ», «Φαρματέν» και ΥΣΕΤ, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΔΕΗ και στη ΔΕΗ Ασπρόπυργου.

Αυτή και την επόμενη βδομάδα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι πλατιές συσκέψεις των Γραμματειών του ΠΑΜΕ. Σήμερα, συσκέψεις πραγματοποιούνται στην Κατερίνη (7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και στο Αγρίνιο (7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο). Την Παρασκευή 4 Μάρτη στη Λαυρεωτική (6 μ.μ. στο ΕΚ Λαυρίου), στο Μεσολόγγι (7μ.μ. στην Αγριελιά Μεσολογγίου) και στην Λακωνία (7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Λίδρα»). Και την ερχόμενη Δευτέρα στην Κέρκυρα (6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο).

Κοινή σύσκεψη με συνδικαλιστές και εργαζόμενους πραγματοποιούν και τα σωματεία Εμπορίου και Επισιτισμού της Αθήνας, την Κυριακή 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Τα βήματά της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συντονίζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καλώντας τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 17 Μάρτη 2005 και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η ΣΕΑΑΝ διοργανώνει σύσκεψη το Σάββατο 5 Μάρτη στις 11 π.μ. στην οδό Πειραιώς 4 (5ος όροφος), ενώ ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δικό της μπλοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ