Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των εργαζομένων στις τράπεζες και οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος» διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας (Σίνα 16). Παράλληλα, απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του Μάρτη, σε πορεία κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και χωρίς να εξαντλείται ο ορίζοντας των πολύμορφων κινητοποιήσεων.

«Το ΠΑΜΕ παλεύει για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με αναβαθμισμένα δικαιώματα που θα εκφραστεί και με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ταμείου Μισθωτών» σημειώνει το Πανεργατικό Μέτωπο στο κάλεσμά του προς τους τραπεζοϋπαλλήλους που εργάζονται στις ιδιωτικές και τις λεγόμενες δημόσιες τράπεζες, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών ή το ΙΚΑ. Και τονίζει ότι «ο στόχος αυτός απαιτεί τη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών προϋποθέσεων, συνδέεται με την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, με ριζικές πολιτικές, κοινωνικές αλλαγές». «Είναι πρόταση πάλης που αφορά το σύνολο των εργαζομένων και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων τους» συνεχίζει το ΠΑΜΕ «και δεν έχει καμιά σχέση με την ενοποίηση των ταμείων όπως αυτή προωθείται με βάση το νόμο 3029/2002 του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο στήριξε και υλοποιεί σήμερα η ΝΔ».

Το ΠΑΜΕ, στην προοπτική του Ενιαίου Ταμείου Μισθωτών, παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις, καταθέτει πρόταση για συζήτηση και δράση που συμβάλλει στην ισχυροποίηση της αντίστασης, της πάλης για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες: Ενα Ταμείο Κύριας Σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς και ένα Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

«Η πάλη μας για το ασφαλιστικό δικαίωμα συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τη λεγόμενη εθελούσια έξοδο. Συνδέεται με την απαίτηση κατάργησης όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και υπερεκμετάλλευσης. Συνδέεται με τη διεκδίκηση πλήρους - σταθερής εργασίας με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, με την ουσιαστική αύξηση των μισθών, ώστε ο κατώτερος μισθός, το πρώτο κλιμάκιο, να μην είναι κάτω από 1.200 ευρώ» καταλήγει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ