Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΕ
Ολοκληρώστε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να χτυπηθούν καίρια οι εργασιακές σχέσεις, να καταργηθεί το καθεστώς μονιμότητας των εργαζομένων στον ΟΤΕ, επιβεβαίωσε και η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ -ΟΤΕ). Αλλωστε, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, οι αντεργατικοί σχεδιασμοί που θα υλοποιηθούν στον ΟΤΕ θα αποτελέσουν πιλότο και για τις άλλες ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επισήμανε ότι πρώτα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ) για να μπορεί ο ΟΤΕ να προσλαμβάνει με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου και μετά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση που χρειάζεται για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» αλλά και να αναλάβει το κράτος μέρος του κόστους του προγράμματος αυτού.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ έχει προχωρήσει σε καταρχήν συμφωνία που προβλέπει ότι το προσωπικού του ΟΤΕ θα προσλαμβάνεται «με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, του οποίου η πρόσληψη, η εξέλιξη, η αμοιβή και η καταγγελία της σύμβασης εργασίας θα τύχει ιδιαίτερης ρύθμισης», το περιεχόμενο της οποίας θα εξεταστεί από μεικτή Επιτροπή (εκπροσώπων του ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας) και η οποία θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της εντός τριών μηνών. Ετσι, παρόλο που η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ αποχώρησε από τη χτεσινή συνάντηση, δήθεν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, φέρει τεράστιες ευθύνες αφού «έστρωσε το έδαφος» για μια τέτοια εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ