Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, μετά από τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά μετά και από τη συνάντηση που είχαν τα προεδρεία των Ενώσεων του Τύπου με τον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο.

Η 48ωρη απεργία, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, ανεστάλη μετά από την προθεσμία μιας βδομάδας που ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας από τις Ενώσεις του Τύπου, για να «μελετήσει» τις προτάσεις που έγιναν.

Χτες οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν συνέλευση, διατρανώνοντας την αγωνιστική τους ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα όλων των συμβασιούχων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Την προγραμματισμένη για χτες συνέλευσή του πραγματοποίησε και το Σωματείο Συμβασιούχων της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τους δημοσιογράφους, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για συμβάσεις αορίστου χρόνου. Είναι ηλίου φανερότερο πως μετά και από τις χτεσινές συνελεύσεις, όλοι οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ θα ενώσουν τις δυνάμεις του, για να μη βρεθούν εργαζόμενοι, και μάλιστα για χρόνια στην κρατική ραδιοτηλεόραση, στο δρόμο, απαιτώντας συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους.

Πάντως, όπως είπε χτες στους εκπροσώπους των Ενώσεων Τύπου ο υπουργός Επικρατείας, για μια βδομάδα θα «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες στα υπηρεσιακά συμβούλια της ΕΡΤ, που δε θα συνεδριάσουν. Ως γνωστό, σύμφωνα με το ΠΔ του Παυλόπουλου τα υπηρεσιακά συμβούλια «κρίνουν» αυτούς που τηρούν τις προϋποθέσεις για συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μετά από εισήγηση, μάλιστα, του υπηρεσιακού συμβουλίου οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις θ' αποσταλούν στο ΑΣΕΠ.

Πάγια θέση της παράταξης «Δημοσιογραφική Συνεργασία» είναι ότι όλες οι συμβάσεις στην κρατική ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και να μην ισχύσει το ΠΔ του Παυλόπουλου.

Τα προβλήματα που προκύπτουν για όλους τους συμβασιούχους δημοσιογράφους στο κέντρο, αλλά ιδιαίτερα στην περιφέρεια, έθεσαν χτες στον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, στη συνάντηση που είχαν μαζί του οι εκπρόσωποι των προεδρείων των Ενώσεων του Τύπου. Τόνισαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι πολλοί δημοσιογράφοι κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, από τη μέθοδο με την οποία αξιολογεί το υπηρεσιακό συμβούλιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι εργάζονται 10, 15 και 25 χρόνια. Ενημέρωσαν, επίσης, τον Θ. Ρουσόπουλο για την ομόφωνη απόφαση όλων των Ενώσεων Συντακτών ότι έχουν «καλέσει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις». Στη χτεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΠΗΤ. Τα προεδρεία, μετά από τη συνάντηση με τον Θ. Ρουσόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, συσκέφθηκαν και αποφάσισαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να περιμένουν μια βδομάδα «την τελική υπουργική τοποθέτηση, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε αγωνιστική ετοιμότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η «ομηρία» (2010-06-08 00:00:00.0)
Νέα απεργία σήμερα στην ΕΡΤ (2009-11-19 00:00:00.0)
Μετέωροι οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (2005-06-02 00:00:00.0)
Σε «αφανισμό» οι μουσικοί παραγωγοί (2005-03-08 00:00:00.0)
Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ (2005-03-04 00:00:00.0)
Μέτρα ενίσχυσης και όχι συρρίκνωσης χρειάζεται η ΕΡΤ (1998-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ