Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα στην Τούμπα

Το αυριανό ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων
Το αυριανό ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων
Εκτός έδρας δοκιμασίες - για το ζευγάρι των πρωτοπόρων - περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, άρα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο βαθμολογικό... ρετιρέ. Ενδιαφέροντα παιχνίδια όμως υπάρχουν, τόσο για τις θέσεις που οδηγούν στο ΟΥΕΦΑ, όσο και στα χαμηλά... πατώματα.

Ο Ολυμπιακός θ' αγωνιστεί στην κατάμεστη (για πρώτη φορά φέτος εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια) Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες, έχουν στο μυαλό τους μόνο το «διπλό», ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Οπως είπε ο Μπάγεβιτς, που χαρακτήρισε το παιχνίδι ιδιαίτερης κρισιμότητας, «η νίκη θα μας δώσει δύναμη για τη συνέχεια», αφού ακολουθούν δύσκολες αναμετρήσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Απρόσμενο πρόβλημα ο χτεσινός τραυματισμός του Ριβάλντο (διάστρεμμα στην ποδοκνημική), που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του (θα ξεκαθαριστεί στη σημερινή προπόνηση). Αντίθετα οι Ζιοβάνι, Καστίγιο συμπεριελήφθησαν στην αποστολή.

Αισιοδοξία επικρατεί στους γηπεδούχους, μετά και τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα. Οπως ανέφερε ο Καραγεωργίου, «το δεδομένο είναι ότι θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Οι παίκτες μου είναι ψυχολογικά έτοιμοι. Το ζητούμενο είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να έχουμε υπομονή, ψυχή στην κερκίδα, για να φτάσουμε με αυτήν τη διαδικασία στο αποτέλεσμα που θέλουμε». Τον προβληματίζει η κατάσταση των Γιασεμάκη, Εγκωμίτη, τους οποίους θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή.

Με μοναδικό σκοπό τη νίκη, ώστε να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο στραβοπάτημα του «αιωνίου» αντιπάλου, θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός. Αποστολή όχι εύκολη, ειδικά στη Ν. Σμύρνη, απέναντι στον Πανιώνιο. Πάντως οι «πράσινοι» δηλώνουν έτοιμοι, γνωρίζοντας ότι πλέον το πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός τους στόχος. Ο Μαλεζάνι δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Γκονζάλες, Γκούμα, Μάριτς. Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί και ο Πανιώνιος. Ο Βαζάκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σπυρόπουλου και μάλλον των Μάντζιου, Ζίμονιτς, Λαγωνικάκη, Εξουζίδη. Αντίθετα, επιστρέφει ο Ντομορό.

Το πιο εύκολο έργο, θεωρητικά, έχει η τρίτη της παρέας των πρωτοπόρων, ΑΕΚ, που υποδέχεται τον Αρη στο γήπεδό της. Ο Σάντος αντιμετωπίζει ευχάριστο «πονοκέφαλο», αφού έχει στη διάθεσή του όλους τους παίχτες (επιστρέφουν και οι Κόντης, Ασουνσάο), πλην φυσικά των Τζιωρτζόπουλου, Γεωργέα. Αντίθετα ο Χατζάρας έχει αρκετές απουσίες. Δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Γόγλο, Σαχούρχο και τους τραυματίες Αμπελά, Χρυσάφη, Μπενίσκο, ενώ στην αποστολή δε συμπεριέλαβε τον Μαρκομιχάλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Ξάνθη - Αιγάλεω (16:00, ΑΛΦΑ), ΟΦΗ - Καλλιθέα (17:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Χαλκηδόνα - Εργοτέλης (15:30), Κέρκυρα - Καλαμαριά (15:30), Ηρακλής - Ιωνικός (15:30), ΑΕΚ - Αρης (17:30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 2) Πανιώνιος -Παναθηναϊκός (19:00, ΑΛΦΑ), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (18:15, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1).

Το πρόγραμμα (ώρα έναρξης 15.00) στη Β' Εθνική, έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ: Ακράτητος - Πανηλειακός. ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηλυσιακός - Προοδευτική, Καλαμάτα - Ατρόμητος Αθηνών, Κασσάνδρα - Λεβαδειακός, Λάρισα - Απόλλων Αθηνών, Εθνικός Αστέρας - Παναχαϊκή 2005. ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανσερραϊκός - Καστοριά (17.00, ΕΤ-3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ