Κυριακή 6 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
17 ΜΑΡΤΗ ΠΑΝΕΡΓ. ΑΠΕΡΓΙΑ (2005)
Δέκα και σήμερα μέχρι την απεργία

Δέκα μόλις μέρες μείνανε μέχρι την πανεργατική απεργία στις 17 Μάρτη και στη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της κάθε λεπτό γίνεται πολύτιμο. Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Οι απεργοί της Αθήνας θα συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και της Θεσσαλονίκης την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Μέχρι και χτες, αποφάσεις για απεργία είχαν πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Αντίστοιχα, 24ωρη απεργία κήρυξαν για τις περιοχές τους τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου, Μυτιλήνης, Λευκάδας, Φωκίδας, Αρτας, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κω, Νάουσας, Ζακύνθου, Ρόδου και εκατοντάδες ακόμα ταξικά πρωτοβάθμια Συνδικάτα και Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και μέσα στο κλίμα της αγωνιστικής ανάτασης που δημιουργεί η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει και οι Ομοσπονδίες Ταχυδρομικών, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΠΟΕΔΗΝ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ, ενώ τη Δευτέρα στον κατάλογο αναμένεται να προστεθούν η ΟΜΕ - ΟΤΕ και η ΟΤΟΕ. Σε δεκάδες ακόμα Εργατικά Κέντρα της επαρχίας οι εργαζόμενοι επέβαλαν αποφάσεις για απεργία, παρά την κατεύθυνση της ΓΣΕΕ για 4ωρη στάση εργασίας.

Αυτή και την επόμενη βδομάδα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι πλατιές συσκέψεις των Γραμματειών του ΠΑΜΕ. Αύριο, συσκέψεις πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα (6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο), στην Αλεξανδρούπολη (7 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο), στην Καστοριά (6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και στα Γρεβενά (7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο).

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη για τους νέους εργάτες την Τετάρτη 9 Μάρτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Κοινή σύσκεψη με συνδικαλιστές και εργαζόμενους πραγματοποιούν και τα σωματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών της Αθήνας, σήμερα Κυριακή, στις 10 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Αύριο Δευτέρα, το Συντονιστικό των Εργαζομένων των ΟΤΑ Αττικής καλεί σωματεία και εργαζόμενους του Πειραιά σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νίκαιας. Την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 5 μ.μ. στο ΕΚΑ, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με θέμα την απεργία, ενώ την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων διοργανώνει πλατιά σύσκεψη στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας για δουλειά την Τετάρτη 17 Απρίλη, όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις! (2024-04-13 00:00:00.0)
«'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» το σύνθημα που ακούγεται δυνατά σε όλη τη χώρα (2024-02-17 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι αποφάσεις για πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη (2018-10-02 00:00:00.0)
Πυρετώδεις προετοιμασίες (2010-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ