Κυριακή 6 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η γαλαζοπράσινη αντιαγροτική «προβιά»

Motion Team

Η πολιτική που από τη μία εφαρμόζει κατά γράμμα τις αντιαγροτικές αποφάσεις της ΚΑΠ και του ΠΟΕ και από την άλλη επιχειρεί να εμπαίξει και να αποπροσανατολίσει τους πολύπαθους μικρομεσαίους αγρότες, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, με μια ακόμα παρέμβαση του ΚΚΕ.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος είχε καταθέσει στις 26/1/2005 Επερώτηση για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά και η αγροτική οικονομία. Το ΚΚΕ, ένα περίπου χρόνο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της αγροτιάς. Ομως οι απαντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγ. Μπασιάκου έδειξαν ότι η μικρομεσαία αγροτιά δε θα δει χαΐρι και άσπρες μέρες ούτε από μια κυβέρνηση σαν και αυτή της ΝΔ, αλλά ούτε και από μια κυβέρνηση σαν την προηγούμενη ή σαν... την επόμενη του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι και μια σχετική φράση που είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση της Επερώτησης Στ. Σκοπελίτης: «Για σας, όπως και για την προηγούμενη κυβέρνηση, εκείνο που μετράει δεν είναι τα συμφέροντα του μικρομεσαίου αγρότη - παραγωγού της χώρας μας, αλλά το πώς με θρησκευτική ευλάβεια θα κρατήσουμε και θα εφαρμόσουμε τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτές είναι ντιρεκτίβες στις οποίες φαρδιά - πλατιά έχετε βάλει την υπογραφή και οι δυο σας, και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία».

Κι όπως ακολούθως τόνισε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ: «Η πολιτική που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στην Ελλάδα βρίσκεται ασφαλώς σε πλήρη αρμονία με τους προσανατολισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι κανονισμοί της ΚΑΠ συνδιαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με τη συμμετοχή και συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων. Δεν μπορούμε επομένως να αναφέρουμε σαν άλλοθι ότι εκείνοι αποφάσισαν. Συμμετείχατε και συμφωνήσατε στις αποφάσεις αυτές. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και η σημερινή, της Νέας Δημοκρατίας, συμφωνούν με αυτόν τον προσανατολισμό και κάνουν ό,τι μπορούν για να τον ωραιοποιήσουν».


Ρεπορτάζ
Κώστας ΔΕΤΣΙΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ