Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Σε «αφανισμό» οι μουσικοί παραγωγοί

Στο «δρόμο» κινδυνεύουν να μείνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με την ειδικότητα των μουσικών παραγωγών, για τους οποίους το υπηρεσιακό συμβούλιο εισηγείται να εξαιρεθεί η ειδικότητά τους από την υπογραφή των αορίστoυ χρόνου συμβάσεων βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή του το Σωματείο Συμβασιούχων ΕΡΤ - ΑΕ επισημαίνοντας ότι η εξαίρεση αυτή αφ' ενός «προσβάλλει βάναυσα την ειδικότητα του μουσικού παραγωγού οδηγώντας τη σε αφανισμό», αφ' ετέρου «πετάει στο δρόμο συμβασιούχους - εργαζόμενους που τηρούν τους όρους του ΠΔ». Απευθύνει μάλιστα το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν να ανανεώνονται οι συμβάσεις τους επί 10 και 17 συναπτά έτη χωρίς καμία διακοπή και να μην καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;».

Επίσης, ο Σύλλογος Παραγωγών της ΕΡΑ ζητά με απόφαση της γενικής συνέλευσής του, να μάθει τη διαδικασία και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ζητά επίσης, να προωθηθούν προς κρίση στο ΑΣΕΠ οι φάκελοι όσων μουσικών παραγωγών και μουσικών επιμελητών τηρούν τους όρους του ΠΔ.

Την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τους για το γεγονός εκφράζουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο και οι συμβασιούχοι μουσικοί επιμελητές της ΕΡΑ. Σ' αυτή επισημαίνουν ότι όλοι οι συμβασιούχοι Μουσικοί επιμελητές της ΕΡΑ SPORT και της ΝΕΤ 105,8 απασχολούνται με ανανεωμένες συμβάσεις από το 1990 καθημερινά και σαββατοκύριακα με πεντάωρες και εξάωρες βάρδιες αλλά και σε έκτακτα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος σε συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τις Ενώσεις του Τύπου, ζήτησε προθεσμία μιας βδομάδας για να μελετήσει τις προτάσεις που του έγιναν σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους της ΕΡΤ. Σ' αυτή τη βδομάδα θα «παγώσουν» και όλες οι διαδικασίες στα υπηρεσιακά συμβούλια της ΕΡΤ, τα οποία «αξιολογούν» τις αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις για συμβάσεις αορίστου χρόνου για να αποσταλούν στη συνέχεια στο ΑΣΕΠ.

Πάντως οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ όπως αποφάσισαν σε συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ