Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
«Ναι» σε όλα από την κυβέρνηση

Τη θερμή υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη λήψη πρόσθετων - αντιλαϊκών και αντεργατικών - μέτρων στο πλαίσιο της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Στρατηγικής της Λισαβόνας, εξέφρασε χτες στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Συμβούλιο υπουργών, εξέτασε το εν λόγω θέμα ενόψει της εαρινής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όπου αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Με «κομψό» αλλά σαφή τρόπο, ο Δ. Σιούφας ξεκαθάρισε στο Συμβούλιο πως ως ελληνική κυβέρνηση «στηρίζουμε τη διαφάνεια στον τομέα των δημόσιων οικονομικών, τις υγιείς οικονομικές πολιτικές και τη μακροοικονομική σταθερότητα, τους παράγοντες δηλαδή που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Αυτή είναι και η βασική φρασεολογία, με την οποία συνοδεύονται όλες οι τοποθετήσεις της Κομισιόν στην πορεία για τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που προετοιμάζουν. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «υιοθετεί πλήρως» την πολιτική της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις κατευθύνσεις για τη «διά βίου μάθηση» και όλες τις τελευταίες πρωτοβουλίες της ΕΕ για μια σειρά τομείς, όπως η Ερευνα, η κινητικότητα των Ερευνητών, η διαμόρφωση Εθνικών Σχεδίων για τη στρατηγική της Λισαβόνας με συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους.

Στη συζήτηση σχετικής έκθεσης της εφαρμογής του «Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Μικρές Επιχειρήσεις», η ελληνική πλευρά πρότεινε την αναθεώρηση του Χάρτη, στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων για την «εξωστρέφεια» και τη «διεθνοποίησή» τους. Δηλαδή, για άλλη μια φορά έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση όταν μιλά για μικρές επιχειρήσεις στην πράξη αγνοεί κάθε μικρή ελληνική επιχείρηση, αυτές που υπάρχουν και λειτουργούν από εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ