Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ευκαιρία

Τελικά και αφού δεν έγιναν δυνατοί οι «μεγάλοι συμβιβασμοί», μέχρι στιγμής, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΜΕ - ΟΤΕ και την ΟΤΟΕ πήραν απόφαση για απεργία στις 17 Μάρτη. Προφανώς, η ενέργειά τους έγινε κάτω από το βάρος των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων, των ολοφάνερων αδιεξόδων της συμβιβαστικής τακτικής τους και της δυναμικής, που έχει δημιουργήσει το αγωνιστικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, ώστε η 17η Μάρτη να γίνει μέρα συντονισμένης απεργιακής δράσης όλων των εργαζομένων.

Μη νομίζετε, όμως, ότι απαρνήθηκαν ...τους εαυτούς τους. Από τη μια, πήραν απόφαση για απεργία και, από την άλλη, συνεχίζουν την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διασποράς σύγχυσης στους εργαζόμενους, προβάλλοντας αιτήματα, που, τελικά, διευκολύνουν την εφαρμογή των αντεργατικών σχεδιασμών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Αιτήματα, όπως η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα, η συνέχιση και ένταση των «κοινωνικών διαλόγων», κ.ά.

Μπροστά στις 17 Μάρτη, οι εργαζόμενοι έχουν μιαν αξιοσημείωτη ευκαιρία. Να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, επιβάλλοντας την προοπτική της κλιμάκωσης του αγώνα. Να υιοθετήσουν το αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που έρχεται σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της και διεκδικεί όλα όσα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ