Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε πορεία αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων

Στο δρόμο της συνέχισης και ολοκλήρωσης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που επιτάσσει η ΕΕ κινήθηκαν οι επιλογές της κυβέρνησης και στο χώρο της Παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή έχει επιστρατευτεί και ο «εθνικός διάλογος», τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την προώθηση της πολιτικής της. Το σίγουρο είναι ότι η λαϊκή οικογένεια δεν είδε καμία ελάφρυνση, καθώς η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση συνεχίζεται μαζί με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας.

Οι αλλαγές στο εξεταστικό δε δίνουν απάντηση στο μεγάλο αίτημα για αναπροσανατολισμό του Λυκείου και αποδέσμευσή του από την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, οι διορισμοί εκπαιδευτικών παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα ενώ, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις, ο αυταρχισμός στα σχολεία εντείνεται.

Η κυβέρνηση, έχοντας δηλώσει την προσήλωσή της στις αντιδραστικές προβλέψεις της Μπολόνια, ήδη προωθεί το νομοσχέδιο για την αναγνώριση τίτλων σπουδών του εξωτερικού, που αποτελεί τη δεύτερη πράξη εφαρμογής των αποφάσεων της Μπολόνια ενώ, στο δρόμο προς τη Σύνοδο του Μπέργκεν, ετοιμάζεται να προωθήσει την «αξιολόγηση», μεγαλύτερη δηλαδή υπαγωγή στις ανάγκες της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ